Wpis z mikrobloga

Cześć,

Dostałem wezwanie od straży miejskiej za złe parkowanie ale się zdziwiłem bo nic nie mogę znaleźć aktualnego w internecie - przyszło mi to wczoraj, a zdjęcie zrobili mi 22.01.2021, przyszło to pocztą z potwierdzeniem odbioru ktoś się orientuje co można z tym zrobić? Poznań

Edit: mandat za to, że nie zostawiłem 1,5m przejścia dla pieszych na chodniku
#mandat
Zielonek252 - Cześć,

Dostałem wezwanie od straży miejskiej za złe parkowanie ale s...

źródło: comment_1623906327zgbWSxnN6h6o3RdC8AKl6t.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zielonek252: no ostatnio SM w #poznan mocno szaleje. Zrobiło ci sprawę o wykroczenie , mogą ją prowadzić rok od czasu zaistnienia wykroczenia. Po tym terminie mogę cię pocałować w d.. jednak znając ich przebiegłość jeśli odebrałeś wezwanie do wskazania użytkownika, potwierdzone zpo i je olejesz to najprawdopodobniej przed upływem roku zrobią ci sprawę za niewskazanie kierującego twoim pojazdem z art. 96 par. 3 .
Pytanie czy gra jest warta świeczki .
Za takie parkowanie mandat chyba jest 100 zł i jeden punkt.
Za niewskazanie użytkownika możesz dostać od 20 -500 zł . Jeśli ci zrobią sprawę na którą np też nie pójdziesz to pewnie dostaniesz od 300- 500 plus koszty sądowe to chyba jakieś 200.
Więc teraz masz ryzyko czy olać to bo sm jest tak z------a sprawami że nie będą miało czasu się tym zająć czy jednak iść na Głogowska dostać stówkę i po problemie .
Ogólnie to znam to miejsce gdzie parkowales i jakbyś się uparł pewnie 1,5 metra na chodniku pewnie jest . Szczególnie że ten chodnik to wola o pomstę do nieba. Sprawę pewnie byś wygrał jak się nie przyznasz bo gamonie pewnie nawet tego nie
  • Odpowiedz
@dugi123: wiadomo, 100 zł nie zaboli aż tak, ale co w przypadku gdy dostanę jeszcze kilka takich wezwań? Więc się zastanawiam czy nie lepiej od razu działać i np. wygenerować wniosek o umorzenei aktualnego postępowania mandatowego.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zielonek252: nie za bardzo rozumiem " kilka takich wezwań '
Jeśli chodzi ci o to że każdego dnia robili co foto to możesz powiedzieć że samochód stał tak pół roku i wtedy i tak możesz dostać tylko jeden mandat bo to jest jeden czyn;
Jeśli chodzi ci o to jednak że przeparkowywales pojazd i możesz mieć różne zdjęcia z tego samego miejsca ale np z różnych dni gdzie twój pojazd
  • Odpowiedz