Wpis z mikrobloga

Tak jest zawsze. Pojawia się jakiś słuszny powód, wnerw ludzi osiąga poziom protestu i wtedy pojawia się on, cały na biało. Oszołom który uzurpuje sobie przywództwo i obrzydza połowie chcących demonstrować udział w proteście, jednocześnie ośmieszając całą sprawę przed tymi co protestować nie chcieli i kompletnie niwecząc szansę, że zmienią oni zdanie. Taka sama akcja co z tą debilką Lempart.
#polityka #protest #warszawa #koronawirus
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zeroR3:
A ja mam wrażenie, że to działa w drugą stronę - trafia się kto się trafia, ktoś normalny, i państwowa machina propagandowa go mieli profesjonalnie, non stop nagłaśnia każde przejęzyczenie albo wypowiedzi z dłuższymi przerwami/wahaniami, emituje wciąż jakieś filmiki z niekorzystnymi ujęciami (np tvp zawsze pokazuje ujęcie Budki z tyłu, z łysiną ;)), robi newsy nagłaśniające jakieś drobiazgi z jego życia albo wypowiedzi jakichś anonimowych ludzi zarzucających mu coś
  • Odpowiedz
@LGirl Pewnie, do mnie też pewnie można by się o coś doczepić, ale po co rząd ma się wysilać i szukać brudów na kogoś, jak dużo prościej jest mu samemu zorganizować protest przeciwko sobie zanim nastroje społeczeństwa osiągną wartość krytyczną. Specjalnie w tym celu stworzona fundacja (albo z przejętym/opłaconym wcześniej zarządem) wystawi jakiegoś pajaca, żeby został twarzą demonstracji. Napięcia się rozładują, powód protestu zostanie ośmieszony i powiązany z negatywnymi skojarzeniami, a
  • Odpowiedz