Wpis z mikrobloga

@nalej_mi_zupy: Korzystam z przemienników kilka razy w roku, jeśli o to chodzi. Po prostu nie lubię jak ktoś gdziekolwiek dostaje wszystko na tacy. Sam szukałem i uważam to za wspaniały sposób dojścia do celu. Z chęcią pomogę jak ktoś zada konkretne pytanie (a szczególnie docenię jak mnie przerośnie odpowiedź na nie), ale nie o częstotliwość służb, bo to z tagowanym krótkofalarstwem nie ma nic wspólnego. Tego pełno w sieci, wystarczy
  • Odpowiedz
@astrodamus: Mam radio pozyczone na 3 dni bo potrzebowalem posluchac czy mi sterowniki na 433 dobrze nadaja. Siedze teraz na balkonie i skanuje.
Jak bedziecie robic z krotkofalarstwa druga elektrode to zaraz was bedzie 500 osob w calej polsce i wam PiS zabierze czestotliwosci dla Orlenu.
Godzinke sobie poczytalem fora krotkofalarskie i chyba na egzaminie wam wszystkim beton leją do łba - bo wszyscy sie zachowujecie jakbyscie prestizem conajmniej konkurowali
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: Ale czego Ty oczekujesz jak wchodzisz z takim pytaniem xD hurr durr czego moge słuchać, no ale czego właściwie chcesz? Policja? kodowane, straż pożarna? okolice 149mhz, pogotowie chyba w Wwa leci w FM. O jeszcze pkp możesz posluchać i może taxi. A oprócz tego https://przemienniki.net/
  • Odpowiedz
@Drail: Ale z jakim pytaniem? Zapytałem czego mogę sobie posłuchać. Liczyłem na odpowiedzi typu: służb nie posłuchasz bo przeszły na cyfrę (wiadomo po pierwszym kwadransie zgłębiania tematu w google), posłuchasz budowlańców, kurierów na częstotliwości takiej i takiej, a hobbystów co się łączą z Władywostokiem to możesz próbować tu i tu.

Zamiast tego wyszedł taki sam rak jak na forach krótkofalarskich, gdzie od razu w domyśle jestem piratem co będzie przestawiał
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: No bo pytasz czego możesz posłuchać, to ci odpowiedzieli że RMF, są ogólnodostępne bandplany w googlu. Rzucasz pytaniem bardzo ogólnym, dostajesz smieszkowatą odpowiedź i się dziwisz że tak jest. A jak się odnosisz ciągle w taki sposób do egzaminów, to imo i tak byś go nie zrobił albo i tak by cię to nie zainteresowało ¯\_(ツ)_/¯ Nikt tu nie mówił że jesteś piratem, sam często używałem przemiennika ze znajomymi
  • Odpowiedz
coś w stylu kupiłem samochód, gdzie mogę jechać?

@Drail: napisałem, że w Warszawie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakbyś zapytał, gdzie pojechać nowym samochodem w Warszawie to bym ci powiedział, gdzie fajnie się jeździ, albo zadał dodatkowe pytanie pomocnicze. Przejrzyj sobie tagi hobbystyczne na wykopie - ludzie starają się pomóc każdemu laikowi, który przychodzi z najbardziej durnym pytaniem.

A tutaj wyszło tak jak na tych kilku forach
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: troche gadasz od rzeczy xD fora już od dawna sa martwe, nieważne o jakiej tematyce. Zostały tam tylko osoby które są przyzwyczajone. A że kfowcy to dość stara wikowo grupa to cóż ¯\_(ツ)_/¯ nie przebijesz tego żadnym wywodem. A licencji... i tak byś nie zrobił xD
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: Tylko twoje pytanie jest typu - nie mam wiedzy, nie mam prawa jazdy, wpadł mi w ręce samochód kolegi, jak się go odpala i jedzie do przodu? Od siebie w temacie co dałeś poza tym, że napisałeś na wykopie pytanie o częstotliwości? Nic.
I jeszcze jedno - krótkofalowcy niechętnie do takich ludzi podchodzą też z prostego względu - spora banda buców zakłóca ich częstotliwości (a także służb), więc po
  • Odpowiedz