Wpis z mikrobloga

@mieszczanin: klamry umarły :/
bardzo mało jest w obecnych kolekcjach butów z klamrami. ja z uporem maniaka powtórzę - zaczynałbym od klików MTB jako wygodniejszych w użytkowaniu.
  • Odpowiedz
@baniol: Jak na pierwsze to git, nie ma co się pchać od razu w jakieś z boa czy inne sidi po 1k, jeśli to twoje pierwsze spd to pewnie je szybko zniszczysz, pare gleb czy otarć, wiec nie będzie aż tak szkoda
  • Odpowiedz
  • 0
@baniol jeżdżę w najtańszych SPD no name
Dają radę a co może się popsuć to tam gdzie rzep jest naciągany i działa duża siła to mi strzeliło to ustrojstwo przez które rzep jest przeciągnięty. Resztę czyli ustawienie samego bloku ustawiasz pod siebie i wio. No może odkręcić się raz szybciej ale to kluczyk i dokręcasz.
  • Odpowiedz
@baniol: jeśli zastanawiasz się nad tymi Shimano to polecam przejść się do Decathlonu i je przymierzyć bo moim zdaniem są mniej wygodne (wszystko też zależy od kształtu stopy) od decathlonowskich van rysel roadracing 500 a kosztują 80 zł więcej.
  • Odpowiedz
@baniol: mam dokładnie te z obrazka, dopiero co kupiłem i byłem dwa razy. Moim zdaniem na pierwsze się nadają ;) nic więcej nie mogę powiedzieć.
A, jakby co to kup rozmiar większe :)
  • Odpowiedz
@motoinzyniere: Jak były niewygodne to poprostu but źle do stopy dobrałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rzepy nigdy tak stopy dobrze nie złapią, w dodatku po czasie rzep coraz gorzej trzyma. Ja już jedne buty kevlarowe zajechałem, właśnie na rzepy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@baniol: mam stare adidasy - "niedozajechania" z kołkami - praktycznie obecnie nie używam, sztywne jak beton, chodzić nie idzie - jeśli nie w jakiś chamski teren to bez sensu, mam giro z 1 klamrą i rzepami - zajebisty kompromis! no i last but not least - mam rockrider 500 jako buty do jazdy do roboty i do tego sprawdzają się świetnie bo bez problemu da się w nich chodzić.
  • Odpowiedz