Aktywne Wpisy

Voltee +576
Allegro kryje oszustów?
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
źródło: 10-hgst-slady-po-srubach-joined
Pobierz
Chicane 0

Auto powiedzmy ze powyzej 100k
1. Czy jest sens na nowe auto kłaść ceramikę?
2. Jakie są wyjściowe plusy tego?
Raczej z tego co czytam to utrzymanie czystości, hydrofobowosc, swiecenie sie. Co do samej trwalosci lakieru to dosc chyba malo to daje.
Powiedzmy ceramika na 5 lat za jakies 2500zl
(Plus raz do roku kolo 350 przeglady ceramiki i spa dla auta)
3.Czy jest jakas alternatywa w szczegolnosci finansowa zeby auto przez te 5 lat zachowac w porownywalnym stanie
Woski, po tych kilku latach korekta czy cos?
(Nie wydaje mi sie ze bede jakos wybitnie spedzal czas zeby o nie dbac, tylko tyle co myjnie bezdotykowe, moze na działce kiedys umyje recznie)
4. Czy olac ceramike i jak sie lakier zestarzeje cos tam zaczac dlubac?
5. Czy w jakims stopniu wplywa to na wartosc auta jak bede chcial sprzedac za jakies 7 lat to ze byla ceramika a przez kolejne dwa lata woski? (Zapewne tak, ale nigdy sie to nie zwroci ;))
6. Co byscie polecili do oklejenia folia ochronna?
Lampy przod,
przesten klamek
plus srodek piano black
Czy cos jeszcze?
7. Szukam w miare dobrze wydanych pieniedzy na przyszly wyglad auta i jakies zabezpieczenie.
Mam na ten cel powiedzmy ze kolo 3-4k, ale rownie dobrze moge to wydac na lepsza kamerke do auta co moze w dluzszej perspektywie byc lepszym zabezpieczeniem, czy na jakies inne gadżety do niego.
Czy ktoś jest w stanie po tym opisie jakies ogolne porady lub zrozumiec moja perspektywe i cos od siebie dodac?
#detailing #samochody
I najwazniejsze gdzie psrkujesz auto.
Mysle ze poczatkowo z racji ze to moj pierwszy wlasny samochod bede maniakiem, ale po paru miesiacach lub w zime nie bedzie mi sie chcialo duzo czasu poswiecac.
Rocznie bedzie jezdzone cos kolo 15kkm
Auto bedzie stalo w parkingu podziemnym.
co do folii ochronnej warto oklejac cos?
Nigdy ale to nigdy inwestycja w auto się nie zwraca jeśli chcesz je sprzedać to co najwyżej jest darmowym dodatkiem.
Nie traktuje tego jako tako inwestycje, tylko probuje spojrzec z roznych stron i troche wytlumaczyc samemu sobie wydatek tylu cebulionow...
Poki co nie mysle o sprzedazy bo nawet go nie mam ;)
Ale jednak lubie miec szersze spojrzenie, zeby nie wpasc na mine.
Folią dodatkowo przemyśl całą maskę plus próg bagażnika.
Albo całe auto folią ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dodatkowo troche mi sie to nie zgrywa z budzetem do 4k.
Wtedy wyszlaby sama folia front, bez ceramiki i bez oklejenia piano black w srodku
W dodatku koszt oklejenia zderzaka wychodzi kolo 1000, a nowy zderzak kolo 1500-2000. Takze juz chyba lepiej dolozyc lo tych paru latach, jak bardzo bedize przeszkadzalo, lub zostawic na wymiane zderzaka jak w cos przywale
A pytałeś o oklejanie w kilku firmach czy w jednej?
Jezeli chcialbym to wszystko w komplecie to kolo 7-8k
Srednio srodek 800-1200
Ceramika 2000-3000 z dodatkowymi powlokami na felgi szyby itp itd
Folie full front 4000-5000
Folie bikiniki
No wlasnie tez czekam na takie opinie.
Czy mozesz polecic jakis wosk lub ile to powinno kosztowac, na ile starczyc?
Ceramika fajna sprawa ale nie ochroni przed odpryskami a co najwyżej od jakiś swirli od przecierania ściereczka.
Ergo jeśli nie jesteś przewrażliwiony to lepiej olać i po 3-4 latach zrobić korektę.
Ceramikę tez musisz serwisować wiec 2500 plus serwis co 6-12
Auto nie musi sie swiecic bo i tak jego wyglad mi sie podoba
Dzieki za taki komentarz, pomysle jeszcze o folii przod zamiast ceramiki w takim razie