Wpis z mikrobloga

#kanalsportowy #oplatareprograficzna
Dobra, tyle ten sidney się naprodukował, tyle nagadał, że trzeba równać z innymi krajami EU, gdzie ta opłata już jest... To dlaczego mamy równać w ilości podatków do tych państw a nie staramy się dogonić ich np. w indeksie iPhone albo w indeksie Big Maca? Przecież to najlepiej pokazuje w jakim ogonie Europy jesteśmy. Powinniśmy równać do stanu bytowania a nie nowych podatków. Też chciałbym jak przeciętny Helmut przejść na emeryturę i mieć wszystko w dupie i za emeryturę zwiedzać świat. A w PL? Nie wiem czy nawet w ogóle emeryturę zobaczę. Chlew obsrany gównem (,)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZippyTobi: Bo jak na Zachodzie gdzieś obniżają VAT czy uproszczają system podatkowy, to w Polsce się mówi, że tak nie można, bo to Polska, my biedniejsi jesteśmy XD

ale jak na Zachodzie jest jakiś podatek, którego jeszcze w Polsce nie wprowadzili to - WPROWADZIĆ!

Już nawet nie poruszam kwestii cen, zarobków i tego, że nasz rząd uważa, że jak ktoś zarabia 3,5k netto (niecały 1k euro netto XD), to jest
  • Odpowiedz
@loginprzykladowy: Dla mnie artystą jest gość, który usiadł i stworzył takiego Snapdragona czy M1. Dla mnie artysta to taki, który zaprojektował obudowę takiego telefonu, telewizora czy czegoś tam jeszcze. On też tworzy więc też powinien dostać kasę z tej "opłaty" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RNK_: Beton przecież nie wie skąd państwo ma pieniądze... One po prostu w budżecie są! A skąd się wzięły? No rząd ma! Ale inflacja galopuje... To podnieśmy socjal! Ale socjal zjada inflacja.... Dodrukujmy kasę! Ale to napędza inflację... To niech bogaty łoży na Twój socjal i będzie spoko... W jakim kraju ja zyję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZippyTobi: Brak edukacji ekonomicznej, przeciętny Polak nie wie co to deflacja, inflacja, progi podatkowe, stopy procentowe, niektórzy mieliby problem powiedzieć co to VAT, CIT. Za to będą dwie historie w szkołach wkrótce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RNK_: nawet Sydney nie wie jak działają te absolutnie podstawowe mechanizmy i gada farmazony, że ceny nie wzrosną. Jak go Stanowski pytał o przykład podatku, daniny, opłaty która nie została przerzucona na odbiorcę końcowego, to nagle się zacinał i nie potrafił podać jednego przykładu.
  • Odpowiedz
@RNK_: Będzie jedyna słuszna historia z jp2 na czele i nic poza tym. Najgorsze to, że znam wiele osób i to poniżej trzydziestki, którzy uważają, że dopiero teraz jest w pytę! Bo mają trójkę dzieci i mogą opłacić ratę za nową kiję z salonu. A za peło tego nie było, tylko kradli! A teraz przynajmniej się dzielą. Nosz...
  • Odpowiedz