Wpis z mikrobloga

#rower
Mirki co ile pompujecie koła?
A no i jakie powinno być prawidłowe ciśnienie?
Ja mam napisane od 2.5 do 4.5 i pompuje przód 3.2, a tył 3.8

Co do ciśnienia jeszcze, to ostatnio jakiś facet się mnie pytał przy stanowisku do pompowania ile ma nabić, a na oponie był zakres od chyba 2 aż do jakichś 6 chyba, co mnie i go trochę zdziwiło xd

Dodam, że jeżdżę na gównianym MTB i często są to jakieś akrobacje na terenach leśnych, a ja do najlżejszych nie należę i może to jest powodem znikania luftu
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@queuele: "Prawidlowe cisnienie" zalezy od opony, wagi zawodnika, terenu po ktorym sie bedziesz poruszal itd.. ja dopompowuje przed kazdym wyjazdem bo detki z wentylem AV lubia troche popuszczac powietrza jak postoją dzien-dwa.
  • Odpowiedz
@k3lt: @Yurakamisa:
Mam właśnie te dętki i tył trzyma idealnie, a przód już w drugiej dętce puszcza przez noc połowę tego co tam mam i przed każdym wyjazdem muszę dobijać, dziury raczej nie mam bo by zeszło całe a nie zostawało 1.5..

Co do nawierzchni to prawie zawsze to są w połowie asfalt, a reszta to piach, las, park i wszystkie krawężniki, dlatego pytam bo przy 2.0 mega
  • Odpowiedz
@queuele: połowa to dość dużo więc może we tył czy coś uszkodzone.

Na piach niższe bo lepiej się po nim jedzie jak opona jest szersza ( ͡° ͜ʖ ͡°) a im mniej powietrza tym bardziej rozpłaszczona oponka
  • Odpowiedz