Wpis z mikrobloga

Majstrów P O P E I R D O L I Ł O

Umawiam się z typami na tynki, 4 miesiące wcześniej. Na 2 dni przed realizacją przesunęli termin o 1-2 tygodnie. Zgadnijcie co jest teraz, na dzień przed nowym terminem? No przesunęli o 2-3 tygodnie xD
Nie muszę mówić, że cały kalendarz mam R O Z P E I R D L O N Y, przed hydraulikiem robię z gęby dupę, przed wylewkarzami to samo bo mnie jacyś podludzie wystawili. Dwa razy.

Mam plan,
Umawiam się z nimi na realizację, angażuję do tego znajomych którzy też umawiają terminy na swoich budowach.
jak się zjawią z agregatami i rozstawią sprzęt to powiem, żeby palili wroty bo na śmieci nie mam tu miejsca. pojadą do znajomych i spotka ich to samo. Może im +/- miesiąc z kalendarza wypadnie. Działalność wywrotową mam zamiar rozszerzyć na resztę tzw "fachowców". Poumawiam się na terminy, jak przyjadą to powiem, żeby "wiadomo co za bramę".

To co się dzieje w #budowlanka z tymi partaczami to jest jakieś nieporozumienie. Masa kretynów którzy albo lecą w 8==D albo po których trzeba 1/2 roboty poprawiać. Szkoda strzępić ryja #gorzkiezale

#budowadomu #budujzwykopem #lubuskie #zielonagora #sulechow
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KONONOWlCZ: Pracuję na codzień w miejscu gdzie przewija się wiele ekip budowlanych czy instalatorskich. Fenomenem jest dla mnie jak bardzo można partaczyć robotę i nie mówię tu o jakichś rzeczach trudnych, mówię o banałach typu wieszanie lamp, tynkowanie ścian etc. A mimo to ktoś zatrudnia takich gamoni a potem na odbiorach to jest w protokole litania loretańska z poprawkami XD
  • Odpowiedz
@Iskaryota dokładnie, kolega który zajmuje się wykończeniówką we wro (tylko deweloperka, bez remontów) terminy ma zajęte na 2 lata. Za to co zarobił w poprzedni rok spłacił hipotekę, w tym roku wrzucił sobie arteona w leasing ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ wpadły im zlecenia za większą kasę a Ciebie trzymają na później. Jak zrezygnujesz z ich usług to też się nic nie stanie bo roboty na rynku jest opór dla wszystkich. Bywa.
Zapytaj ich wprost ile musisz dołożyć żeby teraz Ci zrobili zobaczysz, że odpowie ;)
  • Odpowiedz
@Major_Kogz: Mam juz ich w życi ;) jestem z nimi ustawiony na koniec czerwca, przyjadą do mnie jak tynki będą już gotowe :) Nowa ekipa już zwiozla material i w przyszlym tygodniu ruszaja
  • Odpowiedz