Aktywne Wpisy

wielkifanrapu +13
Ciekawostka z mojego życia
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
krzych0 +8
Kurde miałem budować dom ale jak patrzę na to jak nisko niektóre akcje stoją chyba odłożę budowę domu na jakiś czas i zainwestuję. Myślę, że tak tanio to długo nie będzie. Ciężko mi odmówić sobie szansy na szybki zysk. Coś ciekawego zaliczyło ostatnio korektę? Polećcie coś z chęci usłyszę jakieś mądre rekomendacje.
#gielda
#gielda

W poprzedniej pracy rozpuścił mnie jenkins przez jego możliwości, teraz bawię się w gitlab ci, aczkolwiek brakuje mi w nim sporo rzeczy. Co jest teraz na topie do użytku?
Chciałbym zautomatyzować cały przebieg od dev, przez testy dla qa po produkcję po kliknięciu.
#programowanie #devops #cicd #gitlab #jenkins #pipeline
@keton22
@mjr_bien jakieś przykłady? Kurcze tak zachwalacie gitlab ci, a ja mam wrażenie, że to jest okrojona wersja Jenkinsa.. Chętnie bym spojrzał na dobre szkoły i praktyki
A jak sobie radzicie ze środowiskami qa, prod, dev? Bo o to mi najbardziej chodzi. Jak je separujecie w ci/cd?
Mamy wystandaryzowany test framework, kolejna patrzy na jego konfigurację i już nic więcej nie muszę. Budowanie i pakowanie w paczki linuxowe - podobnie. Testy end to end całego firmware na sprzęcie - podaję 2 linijki argumentów reszta idzie z templatki.
Ogólnie jest takie podejście że