Wpis z mikrobloga

Mam poważne pytanie do mirków z #ufologia #ufo #kosmiczneopowiesci #teoriespiskowe #kosmici

Jakiś czas temu wziąłem się za czytanie historii ludzi porwanych przez UFO. Głównie dziwne eksperymenty, babeczka(sprawa Barney and Betty Hill) której "kosmici" podczas jednego z takich spotkań zrobili serie zastrzyków, pobrali serię tkanek itd, ale też pokazali gwiezdną mapę, którą to ona za pomocą hipnozy odtworzyła-gwiazdy faktycznie istniały poza jedną(Zeta Reticuli), odkrytą kilka lat później* ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A teraz natrafiłem na listę nieetycznych eksperymentów medycznych przeprowadzanych przez rząd stanów zjednoczonych np podawanie ciężarnym napojów z pierwiastkami promieniotwórczymi, wszczepianiu obywatelom komórek nowotworowych czy chorób zakażnych: https://en.wikipedia.org/wiki/Unethical_human_experimentation_in_the_United_States .

Kurde troche dziwny zbieg okoliczności, że wiekszość tych relacji pochodzi z okresu, w którym rząd usa przeprowadzał najwięcej nieetycznych eksperymentów na własnych obywatelach(żadna teoria spiskowa, czyste potwierdzone informacje).

I stąd pytanie. Czy są jakieś poszlaki, że to rząd USA wykorzystał, a wręcz stowrzył zainteresowanie tematem UFO po incydentcie w Roswell i pod płaszczykiem porwań przez kosmitów(które sami pozorowali) robili nieetyczne eksperymenty?

Swoją drogą ta sprawa (agenta?)Boba Lazara też mocno śmierdzi, wygląda jakby był jednym z ostatnich etapów wygaszania projektu.

LewCyzud - Mam poważne pytanie do mirków z #ufologia #ufo #kosmiczneopowiesci #teorie...

źródło: comment_1621821992foQn82zRlvdF125pYcoRKj.jpg

Pobierz
  • 15
1947-data incydentu w Roswell jak i początku zimnej wojny
1989-początek sprawy Boba Lazara(wygaszanie)
1991-data zakończenia okresu zimnej wojny
@Disscord93: odkrycie mogło być dokonane w Obserwatorium Astronomicznym Marynarki Wojennej Stanów Zjednoczonych, raczej mało prawdopodobne, że wszystkim dzielą się ze światem, tym bardziej, że jest to agenda wojskowa. Mogli wydać naukowcowi rozkaz o wstrzymaniu publikacji, uzyć tego odykrcia, by przekonać społeczeństwo, że to ufo porwało tę kobietę(dla pewności, że zapamięta pokazywali tej półprzytomnej kobiecie tę mapę do porzygu), bo przecież na ziemii nikt jeszcze nie odkrył tego punkciku na niebie (
@Larsberg: amerykanie na wlasnych dzieciach:

-bez wiedzy lub zgody ich rodziców, w Children's Hospital Boston aby dowiedzieć się, czy nakłucie lędźwiowe byłoby szkodliwe.
-Zarażali gróźlicą dziesiątki dzieci w sierocińcu św. Wincentego w Filadelfii w Pensylwanii, powodując trwałą ślepotę u niektórych dzieci oraz bolesne uszkodzenia i zapalenie oczu u wielu innych. W badaniu określają dzieci jako „wykorzystany materiał”.
-Zarażali je syfilisem
-Testowali broń chemiczną
-I inne

Ale badanie, w ktorym testują broń