Wpis z mikrobloga

Mirki pomożecie z upgradem #iphone ?

Mam od 4 lat iphone 7+ i w sumie dalej działa bdb, myślałem że jeszcze poczekam z wymianą ale jeśli wszystko się uda to szykuje mi się we wrześniu super wyprawa z której chcę mieć jak najlepsze zdjęcia (telefonem, aparatu nie kupię). Kilka pytań:

- Robię dużo zdjęć portretowych, zwykły 12 nie ma tego aparatu z zoomem. Czy portretowe zwykłą dwunastką działają dobrze i ogarniają też przedmioty czy tylko twarze? Warto dopłacać do 3 aparatów w 12pro?

- Mam obecnie 128gb i w 4 lata nie zapchałem nawet połowy. Filmów prawie nie kręcę, zdjęć robię sporo, w gry nie gram. Bardzo spuchły zdjęcia w nowych modelach? Jest sens kupować 256 czy 128 wystarczy na kolejne 3-4 lata?

- Tam gdzie jadę jest spora szansa na zorze polarna. Te zdjęcia nocne w 12/12 pro robią robotę? W 7+ jest z tym słabo akurat.

- Jest ogólnie przepaść w jakości zdjęć między 7+ a zwykłym 12?

- brać teraz 12? 12 pro? Czekać na 13? Co robić, jak żyć?

#apple #telefony #fotografiamobilna
  • 6
  • Odpowiedz
- Robię dużo zdjęć portretowych, zwykły 12 nie ma tego aparatu z zoomem. Czy portretowe zwykłą dwunastką działają dobrze i ogarniają też przedmioty czy tylko twarze? Warto dopłacać do 3 aparatów w 12pro?

@dziadmankowy: dają radę dzięki software ale jeżeli robisz ich dużo to lepiej mieć teleobiektyw

- Mam obecnie 128gb i w 4 lata nie zapchałem nawet połowy. Filmów prawie nie kręcę, zdjęć robię sporo, w gry nie gram. Bardzo
  • Odpowiedz