Wpis z mikrobloga

Pracuj, mimo wszystko. 12,14,16,20,24 godzin.

O modach farmaceutycznych w USA, ale i coraz bardziej u nas – teraz w Polskim Radio 24 (można szybko słuchać wpisując w Google: PR24 TuneIn)

Wg rozmówców pół miliona Amerykanów zmarło w zeszłym roku w wynkiu uzależnienia od opioidów.

Jako polski przykład postępującej patologii podano Ketonal. Jeszcze kilka lat temu na receptę, dziś do kupienia od ręki, przez każdego, nawet w supermarkecie.

#praca #usa #polska #opioidy #painkiller #kapitalizm #polskieradio24
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ETM97200: Widać słabe przygotowanie. W Polsce to Antidol razem z Thicodinem zbiera żniwo wśród nastolatków w postaci wejścia na ścieżkę uzależnienia.
Ketonal to bardzo dobry lek doraźny o zerowym potencjale uzależniającym, za to kodeina...
  • Odpowiedz
@ETM97200: pain kilery schodza na pniu w kazdym sklepiku w UK, u nas zaczyna sie podobnie.

Ja na tym nie jechalem nigdy, nie wiem w dziecinstwie moze na bol zeba cos sobie tam do niego wsadzilem gdy mi plomba wypadla i babcia mi dala, od tamtego czasu zero.
  • Odpowiedz
@mechaniczny_pomidor: o Ketonalu mowil, ze niszczy nerki. Nie ze uzaleznia.

O Melatoninie mowil ze uzaleznia.

To byl program o nowosciach filmowych i oni omaiwali tamtejsze dokumenty. Duze skroty myslowe, ale nie chybione. Ludzie lykaja coraz wiece substancji bedac odpowiedzialnym za otwarcie sklepiku o
  • Odpowiedz