Wpis z mikrobloga

Przeglądając tag zakładam, że zostanę zjedzony ale mam pytanie co do jakieś "snajperki" w celu strzelania do puszek etc, na większe odległości, polecacie coś z ASG albo WIATRÓWKĘ, domyślam się że każda będzie miała swoje plusy i minusy. Jestem zielony póki co mam cm028 i jakąś wiatrówkę starodawną od ojca i szukam czegoś na co będę mógł sobie zbierać by kupić za miesiąc lub dwa. Wiadomo najlepiej najtaniej, ale zeby można było mieć z tego frajdę
#asg #wiatrowki #strzelectwo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@beerman: mieszkam na takiej "wsi", ale ciężko jej do takiej klasycznej. Niemniej mam mnóstwo miejsca za domem i szłoby nawet postrzelać na odległość około kilomtera, ale wiadomo na taki sprzęt to nawet nie liczę xD
  • Odpowiedz
@Letheo: no to ja jaką pierwszą to miałem zwykłego no name za 100 zł, 5,5mm kalibru ze zwykłą lunetą i trochę tym postrzelałem, ale długo nie wytrzymała, chyba jakieś 2 sezony z tym, że intensywnie korzystałem
  • Odpowiedz
@Letheo: Dlaczego zjedzony? Powiedz czego oczekujesz, ile masz kasy na wiatrówkę a ile na akcesoria i coś wymyślimy.
Realny zasięg wiatrówki to około 100 metrów, niestety taka wiatrówka kosztuje kilka tysięcy. Są dwa rodzaje wiatrówek, sprężynowe i pcp, do pcp potrzebujesz butli ze sprężonym powietrzem i przetoczki do ładowania, koszt około 500zł
  • Odpowiedz
@Letheo: jeśli chcesz żeby to miało cośkolwiek wspólnego ze strzelectwem to wiatrówka. Zaletą ASG jest tylko to, że można postrzelać do innych.

Kup sobie Slavię albo HW i będziesz miał frajdę. Odległością się nie przejmuj - strzelanie na 10-20 m z wiatrówki daje wystarczającą frajdę - nie trzeba od razu na 100m.
  • Odpowiedz