Wpis z mikrobloga

Robie film na podstawie image sequence. Jak wziąć jakąś grupę np 30 zdjęc i odwrócić ich kolejność nie robiąc tego pojedynczo? ;/

#blender #grafika
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ursus-maritimus: ok znalazlem dzięki, musiałem dodać nowego taba video editing bo go nie miałem i dlatego tego nie widziałem. Tylko jak to teraz "wprowadzić" w zycie do konkretnych klatek bo klikam i nic sie nie dzieje ;-)?
  • Odpowiedz
@skolfild: kurła szanuje, że Ci się chce męczyć z blenderem. Ja mimo że korzystam z blendera na co dzień, tak ostatnio jak próbowałem edytować video to się wkurzyłem i pobrałem inny soft
  • Odpowiedz
@sirgorn: no wlasnie do przerobienia imagesequence na film z tych wszystkich co probowalem to jest najlepszy. Tylko kuzwa musze wszystkie zdjecia przerzucac pojedynczo jak chce zmienic kolejnosc bo nie moge ogarnac jak to grupowo transformowac xD
  • Odpowiedz
@skolfild: właśnie przetestowałem w Davici Resolve 17 (darmowy) i wchodząc w folder z image sequence Davinci widzi to jako "film" - wystarczy wrzucić na timeline, 2 kliknięcia i leci od tyłu - a to wszystko w 60 fps z "normalnym międzymordziem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@sirgorn: tak tak tylko mi nie chodzi o cofniecie caleog filmy a wziecie z tych 100 zdjęc z środka 10 w kolejności które mogą sobię odwrócić na timeline i wrzucić gdziekolwiek. Czyli taki efekt ze postać idzie do przodu w filmie nagle się cofa i znowu idzie do przodu.
  • Odpowiedz
@sirgorn: a ok o to mi właśnie chodzi tylko że w blenderze xD

Dobra mam kolejny problem. Jest film, mozna jakoś go tak edytować żeby 1/4 filmu się nie poruszała?
  • Odpowiedz