Aktywne Wpisy
PiotrFr +680
W Mysłowicach złomiarze ukradli kable od ładowarek, a na Facebooku przygłupy się cieszą i biją brawo. Czym to się mentalnie od ruskich różni?
#samochodyelektryczne #tesla #polska
#samochodyelektryczne #tesla #polska
mateo2111 +16
Skąd w starszych ludziach taka tendencja do żartowania z ludzi chudszych? Ważę średnio 68kg mając 175, ćwiczę na siłowni, więc mam dość niski poziom tkanki tłuszczowej i całkiem sporo masi mięśniowej, taka typowa plażowa sylwetka z której jestem bardzo zadowolony. Mimo to na każdym spotkaniu rodzinnym, firmowym itd. Zawsze słyszę teksty typu (ale suchy jesteś, weź coś zjedz) i tak zwykle po 3-5 razy w ciągu kilku godzin. Czemu dla osób 40+
Czy dobrym pomysłem byłoby poćwiczyć teraz przez kilka miesięcy na lekko dodatnim bilansie kcal, czy powinienem jeszcze redukować (do np. 85-80 kg)? Mam dużą zajawkę i chciałbym zacząć teraz, ale z drugiej strony jestem dość cierpliwy, więc chętnie wysłucham uwag kogoś bardziej doświadczonego.
Odkąd pamiętam, jem głównie dużo mięcha. Nawet jeśli bym zredukował - jakaś bardziej restrykcyjna zmiana diety i tak na ten moment nie wchodzi w grę. Nie wiem więc, czy ewentualny tłuszcz byłby lepszej jakości (chyba że chodzi o jakąś progresję?).
#mirkokoksy #mikrokoksy
Ogólnie to kontynuuj co robiłeś, ale pamiętaj by się nie zajechać, 20kg to już dobry wynik.
Przy 180 mam 80kg i jestem ulany po covidzie. Spokojnie do 75 mozesz jeszcze chudnac.