Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 891
@Megawonsz_dziewienc: On specjalnie tak dojechał do samego krawężnika żeby czasem nie wystawać przodem na drogę. W ogóle to mnie rozwala taka mentalność, nie mogę zastawić osiedlowej drogi bo to łamanie przepisów, ale z pieszymi to tam c--j
  • Odpowiedz
@tusk: @sEB-q: @Megawonsz_dziewienc: @tusk: @kantek007:

Moim zdaniem winny Jest zarząd Dróg, lub inny wykonawca projektujący drogi, tak jest wszędzie, u mnie na osiedlu - co najmniej 20 długich bloków, a 0 przewidzianego miejsca na większe pojazdy, to jest smutne jak się nie myśli, masz w przepisach, czy też w liście zapotrzebować - zapewnić 100 miejsc parkingowych? no dobra biorę z metryki wymiary
  • Odpowiedz
@miszczu90: jaki zarząd dróg, jak większość tych deweloperskich ulic jest wewnętrzna? To zwyczajna łapczywość dewelopera i chęć spieniężenia absolutnie każdego metra kwadratowego pod jego własnością.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
@tusk: Ale gdzie tam jest oznaczenie, że to chodnik? Kto to projektował? To wygląda jak koniec miejsca parkingowego
  • Odpowiedz
@tusk: Moim zdaniem wina dewelopera i kierowcy busa. Jeśli to nie jakaś przeprowadzka, a standardowy samochód do pracy np przy kurierce to c--j powinien go zostawiać na bazie. Wprowadzić zakaz parkowania tych j------h busów na osiedlu, bo albo blokuje dwa miejsca, albo robię się taka sytuacja jak na foto.
  • Odpowiedz
@miszczu90: czyli co, każdy parking powinien być przystosowany do parkowania busów? Takich 5m wystarczy? Chyba nie można dyskryminować tych co mają busy 7m? Jak będę chciał zestawem zaparkować, takim 14m to też powinienem mieć miejsce pod domem, nie?
  • Odpowiedz