Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
PLUSUJCIE LINDĘ
Serio, dzisiaj żegnam mój czajnik, który towarzyszył mi już od ponad 8 lat, a zastałem go już w tym mieszkaniu.
Sam czajnik ma na dnie "serię" 21/2010, czyli ma 11 lat.
Muszę go pożegnać, bo przecieka kiedy się naleje ponad 0.5l wody, czyli na codzień mi nie przeszkadza, ale przy gościach trochę głupio.

#gownowpis #czajnikelektryczny #heheszki
msichal - PLUSUJCIE LINDĘ
Serio, dzisiaj żegnam mój czajnik, który towarzyszył mi już...

źródło: comment_16204648938LKEkr8YHYSYZJ2lMAvYec.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@machus666: a wiesz, że czajnik trzeba umyć przed użyciem, plus wypadałoby para razy wodę zagotować na pusto żeby właśnie nie j---ł? wszystko prosto z fabryki j---e plastikiem, czajnik nie jest tu odstępstwem
  • Odpowiedz
@msichal: no nie wiem na studiach z kolei podczas zajęć z technologii wytwarzania, prowadzący mówił o materiałach które emitują rożne rzeczy pod wpływem wysokiej temperatury, np w auto moto (ekspozycja słońca przez szybę na deske rozdzielczą) i skoro zapach nie przechodził z 2 produktów a 3ci nie przedstawiał takiej własności materiałowej to czemu w ramach wolnego rynku nie mam sobie wybrać tego który nie j---e plastikiem? I tak ten trzeci
  • Odpowiedz
  • 0
@machus666: możesz, jeśli znalazłeś taki, który Ci odpowiada to spoko, po prostu imho by to przeszło po paru gotowaniach, może jestem naiwny, ale nie daliby czegoś trującego na polski rynek
  • Odpowiedz
  • 0
@adekad: Kamień jest chyba jednym z elementów uszczelnienia obecnie, jak się go pozbędę, to chyba dużo tego superglue wyjdzie :p
No i musiałbym poczytać czy superglue jest bezpieczne do takich zastosowań
  • Odpowiedz
@msichal: aż mi się przypomniała akcja jak się przeprowadziłem do nowego mieszkania i tam był taki stary czajnik elektryczny cały uwalony w kamieniu itp., ale był ok czyli działał, grzał wodę. Pewnego dnia tchnęło mnie żeby umyć to urządzenie na błysk co tez zrobiłem. Trwało to z pół godziny i cyk jak nowy xd Wraca mój współlokator i do mnie z tekstem cos ty zrobił? A ja no ziom umyłem
  • Odpowiedz
  • 0
@AlphaOmega666: kupiłem czajnik za 70zl w kaufie, nie mam wysokich wymagań, a wręcz bardzo niskie, a używam go najczęściej raz dziennie na śniadanie, więc wiesz xD
  • Odpowiedz