Aktywne Wpisy

Iudex +774
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli

źródło: temp_file3228799643542880693
Pobierz
Momento83 +584
Jakby mi ktoś kiedys powiedział, że można czuć nostalgię za jakimiś obcymi ludźmi z internetu, których nigdy w życiu nie spotkałem, to tylko bym się k---a uśmiechnął w środku i poszedł dalej
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84

źródło: temp_file1418152492926085591
Pobierz
Ale pojawił się problem, a raczej chce go wyprzedzić.
czy tylną przerzutkę SRAM NX1 11s da się ożenić z klamkomanetką Apex 1, czy czeka mnie +300 złotych inwestycji (- cena sprzedaży NX-a) na Apexa z tyłu?
obie przerzutki mają max zakres 11-42, obie są 11-rzędowe. Aczkolwiek mam wątpliwości, czy będzie to śmigać (sposób ciągnięcia linki) . Czy jest na sali kolarz który może to potwierdzić?
#szosa #sram #kolarstwo #rower #budujechimere
mój dylemat dotyczy tego co napisał @Piotr--K: "wg mnie nie x actuation vs exact actuation"
https://ratiotechnology.com/product/cable-fin/
"Exact Actuation (Road 10 & 11sp, Mtn 10sp) is 3.1mm while X Actuation (Mtn 11sp) is 3.48mm so there is NO cross compatibility"
A kasety niby takie same, bądź tu mądry i pisz wiersze, no nic zestaw NX pójdzie na handel...
Wynalazki. mają to do siebie że działają, póki układ jest statyczny.
co sądzicie?
Wydaje mi się że Sora będzie rozwiązaniem droższym (zakup korby) , ale bezpieczniejszym - Apex 1 to aktualnie endemit w sklepach, Sora 9 GS to kilkanaście ofert. Różne rzeczy się dzieją, a boję się że jak uszkodzę Apexa (nie
Poza tym miałem Alivio 9s, biegi zmienia, ale nie jest to jakaś wybitnie mocna sprężyna. Zakładam że nowa Sora RD-R3000 będzie podobna, cena praktycznie ta sama, wózek też chyba max łyka 11-34T w obu.