Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
mam umowe na 3 miesieczny okres probny w robocie. Nie chce tam pracowac, dojazdy zajmują mi dziennie 3h i robie srednio 1 nadgodzine dziennie i są one darmowe. Umowa o prace więc wpis do akt będzie. Poczekać te 3 miesiace i sie przemeczyc zeby nie narobić chlewu w papierach i nie przedluzac umowy czy rzucic to teraz(tydzien wypowiedzenia) i dostac jakis gowniany wpis i ze jeszcze zerwana umowa przed koncem po miesiacu pracy?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #608d76e05a0849000ad364b7
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: chłopie, jaki wpis? Świadectwo pracy z tego miejsca pracy do śmieci i elo, nigdy Cie tam nie było. To Ty decydujesz czy pokażesz świadectwo pracy z danego miejsca pracy przyszłemu pracodawcy czy nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jakbyś porzucił pracę, to masz w aktach, jak się zwalniasz to co innego. Ja bym się zwolnił od razu - jako osoba rekrutująca patrzę na okresy zatrudnienia - trzy miesiące wygląda dla mnie "o, nie przedłużyli mu umowy", a nie "sam zrezygnował".

PS. Nadgodziny są płatne 150% albo jako czas wolny odbierasz sobie 1:1 lub wysyłają Cię na wolne 3:2 (czyli jak pracodawca Cię wysyła, to masz 150% tych
  • Odpowiedz