Wpis z mikrobloga

Polecicie jakiś nieprzycinający screen recorder na Windows 7?
Większość z tych, których kiedyś używałem, nie radziła sobie z nagraniem materiału dłuższego niż minuta i widać było klatkowanie.
Oczywiście interesują mnie jedynie darmowe programy.

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@supra107: Zbyt skomplikowany i udziwniony. Potrzebuję tylko przycisku "record", "pause" oraz "stop". Nic więcej. Nie potrzebuje edytorów z jakimiś kolorowymi liniami, które mają nadać pozór profesjonalizmu. Albo to jakiś bubel, albo nie działa poprawnie na W7.
  • Odpowiedz
@Blackfyre: "Zbyt skomplikowany", chłopie, z palcem w dupie ustawisz sobie nagrywanie obrazu i dźwięku tak, że wystarczy raz nacisnąć REC i się nagrywa. Jak dla mnie OBS jest najlepszą opcją, FOSS, ze sporym wsparciem, i sporą kompatybilnością. Nie znajdziesz niczego lepszego co jest darmowe i otwartoźródłowe dla Windowsa. Tutaj chłop w 5 minut pokazuje jakie to banalnie proste.
  • Odpowiedz
@Blackfyre: U mnie OBS zacina przy nagrywaniu, ale przy konfiguracji gdzie wykorzystuje procesor do nagrywania. Przy użyciu zewnętrznej karty Nvidii rezultat jest bez przycinek. W podstawowej konfiguracji OBSa jest to łatwe do zmiany.
  • Odpowiedz