Wpis z mikrobloga

Właśnie pisze skarge do #radareklamy, myślicie, że ma to sens? Adblock mi coś kucną i na wykopie zobaczyłem reklamę -wrzucam poniżej. W sumie mi się nudzi zwyczajnie, ale też niemiłosiernie mnie takie coś w-----a - a już fałszywe budowanie paniki na covid, żeby sprzedać "suplement na porost włosów" to j----y szczyt. A może ja mam już uczulenie na to co się o--------a w tym internecie...
Wrzucam treść uzasanienia skargi:

Moim podstawowym zarzutem jest to, że reklama łamie art. 10 pkt 2.: "Cytaty z publikacji technicznych lub naukowych muszą wskazywać źródło oraz nie mogą być używane w sposób wprowadzający w błąd. Dane muszą być prezentowane w sposób poprawny metodologicznie. Prezentacja danych statystycznych musi w szczególności uwzględniać reguły wnioskowania statystycznego, w tym zjawiska błędu statystycznego." Z załączonych screenów wynika jednoznacznie, że reklama powołuje się na dane statystyczne, nie podając ich źródła, metodologii i łamiąc wszelkoe zasady prezentowania danych "naukowych". W internecie równoeż próżno szukać naukowego potwierdzenia teorii, że 1/4 osób zarażonych covid, w wyniku przebytej choroby łysieje - co prowadzi do kolejnego wniosku, że reklama celowo wprowadza w błąd, żerując na wywołaniu błednych przekonań i niepokoju - łamanie art. 6: "reklamy nie mogą motywować do zakupu produktu poprzez wykorzystywanie zdarzeń losowych, wywoływanie lęku lub poczucia strachu. - gdzie reklama ewidentnie wykorzystuje zdarzenje losowe, jakim jest wybuch pandemii, budując strach u osób których to zdażenie dotknęło"

#prawo #januszebiznesu #januszeprawa #reklamakreatywna #gruparatowaniapoziomu
mazaken - Właśnie pisze skarge do #radareklamy, myślicie, że ma to sens? Adblock mi c...

źródło: comment_1619872929bI1rQIxgTMNF2JyifoBd6Z.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mazaken: Temporary hair loss is normal after a fever or illness Fever is a common symptom of COVID-19. A few months after having a high fever or recovering from an illness, many people see noticeable hair loss
  • Odpowiedz