Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#matura #prawo #mobywatel #kiciochpyta
Wczoraj zgubiłem/ukradziono mi portfel, a 13 maja poprawiam maturę. Nie mam żadnego dowodu tożsamości i wydaje mi się, że urząd nie wyrobi się z dostarczeniem nowego dokumentu w przeciągu 2 tygodni.
Co teraz? Czy dowód na mObywatel wystarczy?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Talvisota: najlepiej to zadzwoń we wtorek do szkoły lub oke i się zapytaj co masz zrobić. Innej opcji nie widzę, paszportu nie masz gdzieś w zapasie?
Telefon może nie przejść bo szkoła nie ma opcji sprawdzenia wiarygodności takiego dokumentu. Jest to niby pełnoprawny dokument ale nawet jest napisane w informacji przy policji że uwzględniają go ponieważ potwierdzają zgodność ze swoim systemem.
Ogólnie bez dokumentu ciebie nie wpuszczą, w najlepszym przypadku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Merc99: tak zrobię :(
k---a jestem załamany, cały rok j-----m na budowie i na dostawach i uczyłem się do tej matury po godzinach żeby w przyszłości zrobić coś więcej, a jakis c--j p--------y to wszystko zniszczył. już nie chodzi mi o te pieniądze co były w portfelu bo pieniądz się odrobi, tylko k---a gościu mi ukradł rok z życia, jak dorwę s-------a to polamie
  • Odpowiedz
@Talvisota: ehh prze..bane. Trudno nawet coś poradzić na ten czas, na przyszłość polecam wyrobić sobie jedynie paszport, koszt chyba 120 zł, a masz na 10 lat spokój i zawsze jest jako zastępstwo dowodu.
We wtorek z samego rana dzwoń do szkoły i zgłaszaj, jeśli łapie się to w sytuacje awaryjną to może dadzą ci termin miesiąc później na czerwiec. Zawsze lepsze to niż czekać rok. Tylko nie zwlekaj bo to
  • Odpowiedz
@Talvisota: jeśli nauczyciele w szkole Cię znają i za Ciebie poręczą, to żaden problem. U mnie rok temu nawet nie miałem okazji pokazać tego dowodu, bo nikt mnie o niego nie poprosił XD
  • Odpowiedz