#matura #prawo #mobywatel #kiciochpyta Wczoraj zgubiłem/ukradziono mi portfel, a 13 maja poprawiam maturę. Nie mam żadnego dowodu tożsamości i wydaje mi się, że urząd nie wyrobi się z dostarczeniem nowego dokumentu w przeciągu 2 tygodni. Co teraz? Czy dowód na mObywatel wystarczy?
@Talvisota: Dowód na mObywatel jest pełnoprawnym dokumentem tożsamości w PL. Obawiam się jednak, że jak zastrzeżesz w urzędzie plastikowy dowód to ten w aplikacji tez nie będzie działał.
@Talvisota: najlepiej to zadzwoń we wtorek do szkoły lub oke i się zapytaj co masz zrobić. Innej opcji nie widzę, paszportu nie masz gdzieś w zapasie? Telefon może nie przejść bo szkoła nie ma opcji sprawdzenia wiarygodności takiego dokumentu. Jest to niby pełnoprawny dokument ale nawet jest napisane w informacji przy policji że uwzględniają go ponieważ potwierdzają zgodność ze swoim systemem. Ogólnie bez dokumentu ciebie nie wpuszczą, w najlepszym przypadku
@Merc99: tak zrobię :( k---a jestem załamany, cały rok j-----m na budowie i na dostawach i uczyłem się do tej matury po godzinach żeby w przyszłości zrobić coś więcej, a jakis c--j p--------y to wszystko zniszczył. już nie chodzi mi o te pieniądze co były w portfelu bo pieniądz się odrobi, tylko k---a gościu mi ukradł rok z życia, jak dorwę s-------a to polamie
@Talvisota: ehh prze..bane. Trudno nawet coś poradzić na ten czas, na przyszłość polecam wyrobić sobie jedynie paszport, koszt chyba 120 zł, a masz na 10 lat spokój i zawsze jest jako zastępstwo dowodu. We wtorek z samego rana dzwoń do szkoły i zgłaszaj, jeśli łapie się to w sytuacje awaryjną to może dadzą ci termin miesiąc później na czerwiec. Zawsze lepsze to niż czekać rok. Tylko nie zwlekaj bo to
@Talvisota: jeśli nauczyciele w szkole Cię znają i za Ciebie poręczą, to żaden problem. U mnie rok temu nawet nie miałem okazji pokazać tego dowodu, bo nikt mnie o niego nie poprosił XD
Wczoraj zgubiłem/ukradziono mi portfel, a 13 maja poprawiam maturę. Nie mam żadnego dowodu tożsamości i wydaje mi się, że urząd nie wyrobi się z dostarczeniem nowego dokumentu w przeciągu 2 tygodni.
Co teraz? Czy dowód na mObywatel wystarczy?
Komentarz usunięty przez moderatora
Telefon może nie przejść bo szkoła nie ma opcji sprawdzenia wiarygodności takiego dokumentu. Jest to niby pełnoprawny dokument ale nawet jest napisane w informacji przy policji że uwzględniają go ponieważ potwierdzają zgodność ze swoim systemem.
Ogólnie bez dokumentu ciebie nie wpuszczą, w najlepszym przypadku
k---a jestem załamany, cały rok j-----m na budowie i na dostawach i uczyłem się do tej matury po godzinach żeby w przyszłości zrobić coś więcej, a jakis c--j p--------y to wszystko zniszczył. już nie chodzi mi o te pieniądze co były w portfelu bo pieniądz się odrobi, tylko k---a gościu mi ukradł rok z życia, jak dorwę s-------a to polamie
We wtorek z samego rana dzwoń do szkoły i zgłaszaj, jeśli łapie się to w sytuacje awaryjną to może dadzą ci termin miesiąc później na czerwiec. Zawsze lepsze to niż czekać rok. Tylko nie zwlekaj bo to
Komentarz usunięty przez autora