Aktywne Wpisy

szyderczy_szczur +101
źródło: temp_file3033531976226920999
Pobierz
czarna_olewka +202
Czy zastanawialiście się kiedyś od czego pochodzą polskie nazwy miesięcy? Są one wyjątkowe na tle większości języków europejskich. Zamiast pochodzić od łacińskich nazw (jak styczeń = Januarius, luty = Februarius itd.) wywodzą się z dawnej słowiańszczyzny i odnoszą się głównie do zjawisk przyrody, prac rolnych albo obyczajów
1. Styczeń – od „stykać się”, czyli „stykają się” stary i nowy rok.
2. Luty – od „srogi, lut(y)”, czyli surowy, mroźny miesiąc.
3.
1. Styczeń – od „stykać się”, czyli „stykają się” stary i nowy rok.
2. Luty – od „srogi, lut(y)”, czyli surowy, mroźny miesiąc.
3.

https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-torba-etui-denim-do-laptopow-13-14-cali-7684815686?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications:buyerCart&snapshot=MjAxOS0xMC0yOVQxODoxNTo1Mi44MTdaO2J1eWVyOzI0ZTE2NWFmZTBkZGMwNmU1ZmNmNDE2YzVjMGVjODFkNGEyZjhkNThiMGI2NGIwY2QyNGY1MDQyODBmN2FlOGY%3D
Do tej małej kieszeni spokojnie wchodzą jakieś przejściówki, myszka itd.
@Sphenisciformes: ciekawa opcja. zwykle używam torby na laptopa (gdzie w przypadku Macbooka wolałbym wkładać pokrowiec do niej, aby uniknąć zarysowania itd), ale może pomyślę o zakupie plecaka. wtedy wydaje się to wygodnym rozwiązaniem. dzięki
masz rację z tym pokrowcem i plecakiem - jest to dość sensowna opcja. teraz mam starego Lenovo 13" i noszę go w taniej torbie. laptop jest ciężki, torba jest ciężka, a i tak od jakiegoś czasu staram się nie nosić torby z laptopem w ręce (np.
ja nigdy toreb nie używałam, bo dodatkowy, ciężki bagaż - kilka miesięcy temu miałam jeszcze 8-letniego Della, 15’. Ciężki był okropnie. Do walizki bałam się go dawać i też właśnie nosiłam w plecaku. U mnie właśnie torba odpada ze względów o których wspominasz, przeszkadza i można zapomnieć o niej, jak się gdzieś