Wpis z mikrobloga

Jeżeli chodzi o django to standardowo
- Oficjalny tutorial z django
- Książka Two Scoops of Django
- Oficjalne doscy Django (a szczególnie rozdział o middleware/querysetach/performance & optimization)
+ ewentualnie coś z Django Rest Framework / GraphQL
+ ewentualnie ściągnij jakiś duży projekt opensource napisany w Django i skonfrontuj strukturę projektu/rozwiązania z tymi których się nauczyłeś w książce
  • Odpowiedz
@Wappyn: Selenium nie jest spopularyzowane w projektach, raczej rzuć okiem pod kątem testów jednostkowych - pytest/unittest, bo właśnie takie będziesz głównie pisał jako Python Dev (chyba że chcesz aplikować na jakieś pozycje z automatyzacją... to wtedy Selenium się przyda)

Two Scoops of Django znajdziesz na necie, użyj najnowszej dostępnej wersji. Myślę że 3.x jest w alfie bo zmiany związane wprowadzone w międzyczasie w Django (asynchroniczność) muszą swoje odleżeć, by ludzie wytestowali najlepsze
  • Odpowiedz
@Wappyn: 2scope od Django jest w wersji alfa bo autor nie ma czasu :D kupiłem książkę i kiedyś do niego napisałem to odpisał że było małe zainteresowanie i musi zająć się czymś innym. Jeśli chodzi o architekturę to oni tam zalecają podejście fat models xD
  • Odpowiedz
@Lunatik: Dziękuję za szybką odpowiedź! (ʘʘ) Podstawy Django, Dockera, Gita, Css, JS, Bootstrapa juz jakies mam. Ogarne te ksiazke ktora poleciles bo nie slyszalem o niej wczesniej
  • Odpowiedz