Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do nowobogackich mirków rejestrujących ostatnio samochody w naszym pięknym mieście. Brak terminów na stronie urzędu oznacza, że nie zarejestruję auta, czy po prostu nie umówię się na godzinę i muszę koczować pod urzędem od rana jak za starych czasów?
#szczecin
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@t-tk trzeba mieć umówiony termin. Ostatnio jak rezerwowałem termin dla brata, to odświeżałem stronę 10 minut i udało się złapać wizyte na za dwa dni. A jak Ci się nie spieszy, to chyba po północy pojawiają się terminy i do rana wszystkie są zajęte. Tylko to raczej będzie termin za tydzień lub dwa
  • Odpowiedz
@midcoastt: ok, ale umawiać się mogę tylko przez formularz na stronie, czy przez telefon dam radę? Chciałbym wszystko zamknąć jeszcze w tym tygodniu ;))
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@t-tk: po prostu zadzwoń do urzędu i się umów. Ale w tym tygodniu to Ty na nic nie licz xD

Czekałem 3 tygodnie teraz, więc muszę się w sumie już umówić na odbiór "twardego" dowodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@t-tk przechodziłem to jakoś miesiąc temu. Z rana jakoś około 7 czy tam 7:30 pojawiają się terminy na za 2 tyg. Ale polecam jak przedmówcy odświeżać stronę, mi około 9-10 zawsze udawało się umówić na ten sam dzień albo na max za 2 dni (miałem trochę problemów z rejestracją i latałem 5 razy xd). Na infolinię nie polecam dzwonić, bo dają terminy mocno odległe.
  • Odpowiedz
via Zakop
  • 0
@t-tk: na szczęście udało mi się złapać ten czwartkowy termin. Muszę upolować jeszcze jeden, bo jeden termin - jedna sprawa :)
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: nie wgłębiałem się w temat jeszcze, ale nie jest tak, że od stycznia 2021 wrócił temat 30 dni na przerejestrowanie? Czy może przepis, o którym myślę dotyczy tylko nowo rejestrowanych aut? Auto jest na ZS i zostaje przy tych numerach, zmienił się tylko właściciel.
  • Odpowiedz