Wpis z mikrobloga

Szukam czegoś na zastępstwo mojego wysłużonego iPada Air 2. Myślałem, aby kupić nowszy model, ale być może lepszą opcją jest Surface Go 2 (8gb). Do tej pory ipad służył mi przede wszystkim do oglądana filmów / przeglądania neta (no bo co innego na ipadzie można robić ;), ale za Surface`em przemawia, że jednak można np. od biedy odpalić jakiegoś Photoshopa czy Figme i prostsze rzeczy zedytować dla klienta, zamiast stacjonarki odpalać. Budżet do 4 000 zł no i maks 10-11 cali #kiciochpyta #ipad #apple #microsoft #surface
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@panskarpetka: zdecydowanie Surface, polecam. Oczywiście nie jest to stacjonarny komputer, ale do programowania, designu i mediów jest idealny. Nie wiem czy Go obsługuje rysik, ale to też super sprawa. :)

iPad jest jedynie tabletem, a Surface pełnoprawnym komputerem jaki znamy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@panskarpetka: Mam z pracy surface pro 7 i nie polecam. Niestety ale windows nie nadaje się do tabletu moim zdaniem. Bateria też nie zachwyca. Pewno w tym GO jest podobnie. Ja dla siebie właśnie rozważam Ipada Pro z m1. Moim zdaniem jeżeli chodzi o tablet, to tylko Android albo IpadOs.
  • Odpowiedz
@kr1krakow: no właśnie tego się boję, że niby iPad to tylko tablet i można wybrać w tej cenie Surface, ale i tak na nim nic nie zrobię, bo wszystko będzie mulić a bateria słaba i windows pod dotyk to jednak nie jest taka wygoda w użytkowaniu. Z iPada jestem bardzo zadowolony, ale to jednak tylko rozrywka, jak muszę coś wysłać klientowi / szybko poprawić cokolwiek to muszę odpalić lapka, myślałem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@panskarpetka: mam zupełnie inne odczucia niż kolega. Może dlatego, że mam Surface 7 Pro i7 16gb. Dotyk jest spoko, ale używam z myszką i doczepiana klawiaturą. Zupełnie jak normalny komputer.
  • Odpowiedz
@panskarpetka: Dla mnie sam koncept jest bez sensu. Nie potrafię korzystać z tego jak tabletu przez windowsa. Korzystam jak już muszę tak jak @phatnuke z doczepianą klawiaturą i myszką, więc mam wtedy tak naprawdę słaby laptop który nie specjalnie szybko działa. Męczy mnie taka praca i po prostu wolę już odpalić laptopa niż używać tego czegoś. Możliwe, że tak jest jak mówi @phatnuke na i7 może lepiej to
  • Odpowiedz
mam zupełnie inne odczucia niż kolega. Może dlatego, że mam Surface 7 Pro i7 16gb.

@phatnuke: Zajebista logika, to tak jakbyś miał sportowy samochód a komuś polecał najniższy model bo masz tą markę i jesteś zadowolony xD Surface Go to g---o które tnie się po wyjęciu z pudełka i które nie ma NIC wspólnego z Surface Pro oprócz znaczka.
  • Odpowiedz
Czyli już jesteśmy zgodni, że nowy iPad Pro z M1 jest absolutnie bezkonkurencyjny w kategorii 'tablet do 4000zł'? Cieszę się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Edit: Właściwie to po prostu jest bezkonkurencyjnym tabletem.
  • Odpowiedz
Czyli zostać przy ipadzie, myślałem że sobie coś nowego potestuje i ten Surface go 2 wyglądał obiecująco na papierze ale widzę że to nie warte tych pieniędzy
  • Odpowiedz
@panskarpetka: Jeśli coś jest dobre, to się tego nie zmienia. Ten z M1 to mistrzostwo świata, będzie miał przez najbliższe 5-6 lat zapas mocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz