Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem starszych ludzi...
Taki jeden wyzywa i obraża współczesne dzieci od debili bo nie umieją liczyć czy robić przewrotki w przód. Pisze, że to wina polityki (konkretnie Europy i elgiebetów) zarzuca innym antypolskość i przy tym twierdzi, że to ,,polska kultura" nazywać rzeczy po imieniu. Dziękuję za taką ,,kulturę".
Nie wiem jak innym, ale dla mnie to jest po prostu coś przykrego, bo nie jest to odosobniony przypadek wśród starszego pokolenia. Chciałbym wierzyć, że to trolling, ale spotkałem się już wiele razy z takimi sytuacjami w necie.

No #!$%@? sory, ale tłumaczyć takim dlaczego dzieci i nasz system edukacji jest taki jaki jest to jak rozmowa do krzesła. Przecież to w końcu wina tych dzieci, a nie systemu i nauczycieli którzy traktują te dzieci w ten sposób, że takie zachowania później przeniosą na swoje dzieci. Później się dziwić, że społeczeństwa chamieją
Typowe buraczane zachowanie rodem z PRLu. (,)

#suweren #polska #edukacja #dzieci #szkola #teczowepaski #neuropa #4konserwy #bekazpodludzi #dziaders
  • 6
@FulTun: Hmm...
To chyba subiektywna opinia, ale to nie jest powód do obrażania. Społeczeństwo się nie zmieni jak będziemy się z takich osób śmiać i nie zaakceptujemy swoich słabości, to pewne. Facet twierdzi, że każdy to debil kto za UE, więc jego opinia nie jest zbyt obiektywna.
@Krzyszy: Wiesz, temat depresji nie jest tematem do żartów. Rozumiem o co Ci chodzi, ale to jest właśnie dla mnie smutne jak w naszym kraju podchodzi się do problemów psychicznych młodzieży która będzie stanowić o przyszłości Polski. Wspomniani czterdziestolatkowie nie poprawiają tej sytuacji dla siebie i innych. :(
@Xing77: oczywiście że wiem, po prostu już nie mam sił tłumaczenia starszym osobom że depresja to jeden z większych problemów Polaków, a szczególnie dla facetów po 40. Ja mam 30 lat i denerwuje mnie zwalanie winy za wszystkie problemy na młodzież i moje pokolenie.. gdzie rzeczywistość ukształtowaly starsze pokolenia i przedstawiciele tychże pokoleń rządzą