Wpis z mikrobloga

U nas we wsi Orange położyło światłowód w 2018r. W połowie prac była wichura i drzewa się powywalały na słupy itp. więc zostawili to tak do połowy zrobione. Dzwoniłem do pomarańczowych spytać co z tym dalej czy będą to kończyć czy nie to nawet nikt nie wie, że tutaj były prace zaczęte :P
Pozostało się zadowolić 5mbps z T-Mobile ale jak tylko się skończy umowa to @MobileVikingsPL bo PLAY strzelił sobie teraz
@Radzixon ostatnio na POPCu robiliśmy całą wioskę jakieś 40 HH i ktoś sprytnie pomyślał żeby nie podłączyć jednego gościa. Sąsiad ma on nie, to są czasami straszne paranoje XD A potem facet wydzwania i pyta czy nie dałoby się gdzieś tam coś tam załatwić hehe
@PochlaniaczWilgoci:

myślę, że kupię jakiegoś Huaweia B525

Do Play i MVNO na jego sieci nie polecam. Router wariuje i potrafi z dupy przerzucic na roaming krajowy (nawet po wylaczeniu roamingu w routerze) rozlaczajac calkowicie internet. Mój jest z t-mobile, nie zmieniałem softu, może na normalnym nie brandowanym będzie lepiej działać, ale koszt takiego jak dobrze pamietam to cos ponad dwie stowy.
@Marcymon: Cześć, podeślij mi na priv adres to podpytam jak to wygląda. Z inwestycjami POPC jest też tak, że są konkretne budżety na robotę, jak się kończy kasa to i robota również. Każda inwestycja jest inna, i po drodze zawsze coś się pojawia nieoczekiwanego na co trzeba kasy. Trzymaj się #orangeteam