Wpis z mikrobloga

Mirki pijcie ze mnie wódkę. Nareszcie po 2 latach od starania się, chodzenia po salonach #orange upewnianiu się, że jestem na liście Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa dziesiątkami rozmów z infoliniami. Nareszcie fachury podłączyli światłowód u sąsiada XD.
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@krzywy_kanister xd wzywasz mnie w każdym wpisie, zarzucasz jakieś swoje wyobrażenia jak np. że dzwoniłem infolinię Orange, chociaż zaznaczyłem informuje w liczbie mnogiej, że dzwoniłem bo również na infolinię np.uke itd. podaje ci jedno ze źródeł informacji że lista adresów jest nie zmienialna a ty na to że ja cham i jeszcze bezczelny i dodajesz że to ja czytam w myślach. Słowem jesteś największym swirusem zgrywusem jakiego poznałem w tym roku,
  • Odpowiedz
  • 1
@rtpnX nie da się są typowne na podstawie białych plam, możesz zgłaszać zapotrzebowanie może ci uwagledniom, albo czekać na zakończenie programu. Jak inni operatorzy będę mili dostęp do infrastruktury może do ciebie podciągną.
  • Odpowiedz
@Marcymon: słyszałem kiedyś że ileś tam osób w gminie musie sie wpisac zeby w ogole wzieli to na uwage. To prawda czy jest mozliwosc zeby podlaczyli idywidualnie? W gminie napewno szkola i gmina ma swiatlowod
  • Odpowiedz
@rtpnX: @Marcymon: najszybszy sposób to bajerowanie techników teltechu żeby podłączyli prywatnie, wtedy oni w systemie wprowadzają że ktoś sobie sam zbudował infrastrukture, kolega z orange im podbija okejke i normalnie jesteś w systemie
  • Odpowiedz
@piowit: ja pisałem do Orange przez 4 lata i za każdym razem dostawałem odpowiedź, że się nie da ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Napisałem do UPC bo światłowód był po drugiej stronie ulicy i przeciągnęli mi go do domu z dnia na dzień - jedyny wymóg to umowa na 2 lata z maksymalnym pakietem (130zł / msc). Trochę dużo, ale jakbym miał dalej siedzieć w Orange na
  • Odpowiedz
XD jestem projektantem w POPC i ogólnie to że pomarańczowy Pan powiedział że cię przyłączą, nic nie znaczy, znaczy fajnie że jesteś na liście, ale jak np. na trasie do twojego domu będzie rzeka czy inny problem to projektant cię w--------i z listy i tyle, mamy pewną pulę adresów i możemy sobie je wymieniać, do momentu publikacji adresów, w sumie nie możesz być pewny i Orange takie gwarancji Ci nie da
  • Odpowiedz
  • 0
@Radzixon pełna zgoda. Ale mnie dzieli od sąsiada 5 metrów ulicy, nie ma tutaj nawet kałuży , jest mój adres na liście , jest na mapie itp a gość mi mówi że mnie nie ma i za 1k mnie podłącza xd. Ciekawe jaka będzie jego mina jam kiedyś będą mnie podłączać, no chyba że ktoś inny podejdzie.
  • Odpowiedz
@Marcymon: nie no, ja się zgadzam że duża szansa, ogólnie to z tym podłączaniem "na lewo" to jest taka opcja, u nas praktyką jest że jak chcemy przejść chłopu przez pole np. to dogadujemy się z nim że jakiś adres mu podłączymy, nikt z tego nie jest zadowolony (w sensie dodatkowa robota, bo nie można tego wykazywać jako POPC, tylko jako projekt komercyjny) a jakiś wykonawca Ci tego nie zrobi
  • Odpowiedz
@Marcymon: mialem do czynienia z Orange, jako czlonek zarzadu wspolnoty. To co o----------a pracownicy roznych pionow tej firmy, to ludzkie pojecie przechodzi. Zero przeplywu informacjii, nikt nie bierze za nic odpowiedzialnosci.
Ponad 3 miesiace po planowanym zakonczeniu montazu instalacji na budynkach, okazalo sie ze nie majajeszcze gotowego projektu. Jednoczesnie handlowcy rozpoczeli blitzkrieg, chodzac jak jehowi od drzwi do drzwi wmawiajac sasiadom ze brak podlaczonej uslugi to wina zarzadu bo blokujemy
  • Odpowiedz
@majk90: oj tak, ze strony komercyjnej wygląda to podobnie, ale czego wymagać od molocha z lat 70 któremu wszystko było wolno, tam się zmieniła nazwa, a zabetonowane struktury zostały
  • Odpowiedz
@Radzixon: Najwiecej zaangazowania bylo ze strony chlopakow montujacych OPP, zreszta zatrudnilismy ich pozniej do ogarniecia instalacji UPC i podpisalismybumowe na opieke, konserwacje przez 2 lata. Byli zajebiscie zadowoleni.
Pomijajac koordynatora, ktory od dnia wyznaczonej daty rozpoczecia montazu instalacji wewnatrzbudynkowej przestal odbierac telefon, wyroznil sie projektant tejze instalacji, ktory przygotowal dokumentacje rysujac w paint odreczne kreski na zdjeciach klatek schodowych.
Paranoja
  • Odpowiedz
@Marcymon u mnie na wsi też ciągnęli światłowód ostatnio. Tzn główna rozdzielnia w gminie była u mnie od jakichś 5 lat a jako ostatnia wieś zostajemy podłączeni do niej... Miało brać to Orange a wziął lokalny dostawca internetu. A najlepsze jest to że w ciągu ostatniego roku jak kończyła się umowa to dzwonili z Orange i wciskali kit że to oni będą operatorem i zwiększy się prędkość do maxa (na wsi
  • Odpowiedz