Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mich_al: ja bym dołożył do hap ac2 zamiast Hex. Lepiej wypada w testach wydajności. A w takiej sytuacji to już wziąłbym 2x hap ac lub hap ac2 i cap ac (sam mam tak w domu). I Unify wtedy niepotrzebne.
  • Odpowiedz
@mich_al: a może lepiej RB960PGS? Ja mam u siebie, ma 4 wyjścia PoE którymi można od razu zasilać urządzenia :D Ewentualnie można zamiast Ubiquiti użyć rozwiązania Mikrotika czyli CAP AC x2 i wszystko będzie ładnie śmigać pod CAPSMANem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@eFFF256 @BooB tez myślałem o jednym ekosystemie. Jednak martwi mnie to, że jest dużo słabych opinii o cAP ac, typu problemy z prędkościami, problemy z roamingiem. Nie wiem na ile są one aktualne i co Mikrotik poprawił. Jesteście mi w stanie powiedzieć jak wyglądają prędkości po wifi, jakiś iperf czy coś takiego i czy przełączanie pomiędzy AP działa dobrze?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mich_al: ja co do prędkości wypowiedzieć się nie mogę, bo obecnie internet mam g---o, światło dojdzie do mnie dopiero za kilka miesięcy, co do roamingu to nie jest źle, ale nie jest super, przełączanie między AP jest w miarę szybkie, ale w trakcję przełączania straty pakietów są, dla porównania w meshu tp-link deco jak miałem chwilę na testach to nie miałem utraty pakietu nawet ¯(ツ)/¯ UAP to niby
  • Odpowiedz