Wpis z mikrobloga

@CzerstwaBulka: Dalej są na jakiś prowincjach jak ktoś chce pokazać 'Biedakom' jaki on jezt bogacz to wyciąga iphona przed żulami którzy siedzą w kucki przed wejściem do sklepu Spożywczo-Przemysłowego na wiosce gdzieś w Warmińsko Mazurskim a pijaczkom mało oczy za orbit nie wypadną jaki to Pan po bułki rano przyszedł.
  • Odpowiedz
@CzerstwaBulka: no ale ja nadal nie wiem jak mozna miec androida xD, ten system jest tak nielogiczny, nieuporządkowany, źle zoptymalizowany, wygląda przefatalnie i darujcie sobie te historie, ze sa rozne nakladki, i rozne customowe systemy - sam ten fakt juz swiadczy o ułomności tego systemu. I kazda z nich wyglada jak projektowana przez płaczącego grafika. No i te MULTUM opcji zupełnie do niczego. Na górnym pasku oczywicsie 100 tys ikon
  • Odpowiedz
i c--j iphony to najlepsze sprzęty. Po dłuższym czasie używania dzialaja zazwyczaj jak wyjęte z pudełka w przeciwieństwie to reszty chińszczyzny na androidzie

@sjev: Tak może było 5 lat temu.
  • Odpowiedz
@dropper:
składają się - tak ale wciąż są kosztowne i funkcjonują raczej jako ciekawostka albo gadżet.
rozwijają się - nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo to są to na razie tylko koncepcje i prototypy
mają aparaty po 108Mpx - Mpx to nie wszystko, dzisiaj dużo ważniejsze jest oprogramowanie, które w IPhone można powiedzieć jest właściwie samoobsługowe i bardzo fajne
kamerki pod ekranem - do tej pory powstał chyba tylko jeden
  • Odpowiedz
@TowarzyszStalin samsungi mają większe sensory więc więcej światła wpada czyli lepsze zdjęcia w nocy, FaceID jest spoko ale jak na razie nie działa z maseczką a złącza na słuchawki są ekologiczne (apple lubi eko przecież) bo możesz używać starych słuchawek, a z płynnym obiektywem chodziło mi o obiektyw w mi mix foldzie który się wygina i masz makro albo do 3x zoomu w jednym aparacie który jest lepszy od dedykowanego zoomu/makro
  • Odpowiedz
@Vosemite:

iPhony były tak pożądane, prawie że mityczne, przez to właśnie były jak towar luksusowy, ale nie mówimy tutaj o zachodzie - w Polsce.

Miałem pierwszego iphona, kiedy jeszcze chodziłem do szkoły. Kiedy to było, z 13 lat temu? Zobaczyć wtedy u kogoś iphona to było wielkie wydarzenie. Wszyscy przecież mieli wtedy telefony na klawisze, nie jak teraz, że iphony niczym się nie wyróżniają.

w moim liceum prawie nikt nie
  • Odpowiedz
@CzerstwaBulka: ostatnio przesiadłem się z dobrego Androida na iPhone'a i oto wniosek:

Do normalnej uczciwej pracy, Android jest DUŻO lepszy.

- Widgety od Google zapewniają np. podgląd ostatnich maili bez otwierania apki
- Wsparcie dla polskiego języka (asystent Google) jest dużo lepsze
  • Odpowiedz