Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam - zmywarka to takie must have w dzisiejszych czasach? Od kilku miesięcy mieszkam sam, brudnych naczyń produkuję niewiele (pewnie miałbym problem, żeby przez tydzień zapełnić zmywarkę 45). Znajomi mocno namawiają, a ja jakoś nie widzę tych plusów dodatnich. Co myślicie?

#mieszkanie #agd
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dran2: Samochód to nie, ale rower to bym dał każdemu z przydziału - niech jeździ ;) A psa to różnie - mnie np. czasami nie ma w domu po 10-11 godzin, to nie miałbym serca zostawiać samego czy to psa, czy to kota...
Dlatego mam chomika - on ma w dupie czy jestem za dnia. Za to w nocy biega na karuzeli jak opętany :)
  • Odpowiedz
a ja jakoś nie widzę tych plusów dodatnich.

@JestemKrzysio:
1. Zmywarka myje dokładniej przy temperaturach które by ci poparzyły łapska
2. W czasie gdy pracuje ty możesz robić cokolwiek innego: odkurzyć, wyjść z psem, pójść do sklepu, pograć, pouczyć się
3. Wbrew pozorom oszczędza wodę
  • Odpowiedz
@JestemKrzysio: To oznacza że chyba nie gotujesz, samemu będę miał 45 teraz na mieszkaniu, ale 60 spokojnie 2x na tydzień potrafiłem zapełnić, a jestem z tych co kubki wielokrotnie używają przed myciem. :)
  • Odpowiedz
@JestemKrzysio: Mieszkam sam, nie mam jakiejś nadmiernej "konsumpcji" naczyń i ta zmywarka prawie cały czas stoi nieużytkowana. Może 2 razy na miesiąc uruchomię. Na codzień mam problem żeby ją zapełnić naczyniami w ciągu tygodnia, a naczyń brudnych w niej tyle czasu trzymać nie będę bo smród będzie okropny.
  • Odpowiedz