Aktywne Wpisy

mickpl +141
Januszom zachodzącym w głowę gdzie no ci studenci na których od 3 miesięcy czeka mój kurnik podzielony na 6 pokoi odpowiadam.
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Bertoos +134

#praca #prawo #pracbaza #januszebiznesu
Ludzie, dlaczego nie macie do siebie szacunku? mnie po max 3 dniwch spóźnienia z wypłatą nie zobaczyłby w firmie do momentu aż nie będzie przelewu.
Zlecenie
@smacznyy:
pojedyncze, nawet kilkudniowe opóźnienie w wypłacie, nie uzasadniałoby wypowiedzenia umowy o pracę z winy pracodawcy (jeżeli oczywiście nie byłoby innych wskazań, że tej wypłaty nie będzie).
@smacznyy:
jak wspomniałem, jeżeli to "wytłumaczalny" incydent (typu: 10 dnia miesiąca tj. w dniu wypłaty, padła strona banku i nie można było wysłać przelewu) to nie za bardzo widzę podstawę by nastepnego dnia odmówić świadczenia pracy.
Co do wody czy energii to nikt ci od razu nie odcina ich.