Wpis z mikrobloga

@marttiniix: Garmin Instinct to chyba bardziej jakieś trekkingi i survivale a nie bieganie. Rozważałem go ale w końcu wziąłem Suunto 9 Baro i jestem bardzo zadowolony, tylko ja pół na pół bieganie i wspinaczka/trekking, gdyby był tylko do biegania to pewnie bym szukał czegoś wybitnie biegowego
  • Odpowiedz
  • 0
@kabzior instinct w bieganiu się sprawdza, użytkuje od 7 miesięcy i nie widzę w nim żadnych problemów. Trasę po gps wyznacza, czas, spalone kalorie, tempo itp wszystko to pokazuje tak jak inne zegarki.
@marttiniix
  • Odpowiedz
@gienon: oczywiście że się sprawdzi, tak jak piszesz - trasa, czas, kalorie, tempo, wszystko jest, ale gdybym miał brać zegarek wybitnie tylko do biegania to pomyślałbym nad forerunnerem który napakowany jest funkcjami/opcjami/statystykami przeznaczonymi do biegania, a dla odmiany nie ma abc które w instynkcie jest, bo i po co abc w bieganiu... ale znowu, to wszystko tylko dla pro biegaczy pewnie, więc chyba wielkiej różnicy nie ma.
  • Odpowiedz
ale która wersja forerunner?

@marttiniix: no przecież 3 są o różnym stopniu zaawansowania, nie wiem czego potrzebujesz w bieganiu, zobacz porównanie funkcji na stronie Garmina i wybierz ten który wykorzystasz
  • Odpowiedz
@marttiniix: jesli potrzebujesz map (nie nawigacji po tracku) barometru do podawania wysokosci i ostrzezen pogodowych, to zostaja ci tylko fenixy 5+ i w gore, oraz garmin fr 945.

Pytanie tylko czy faktycznie potrzebujesz az takiego komputera, bo to juz sa komputery z pierdyliardem funkcji z ktorych gro osob wykorzystuje moze 10%, za to placisz za wszystko.

Jesli chcialbys miec platnosci zblizeniowe, to kolejny raz zostaje ci tylko garmin, bo tylko on
  • Odpowiedz