Wpis z mikrobloga

Rozglądam się za kolejnym #multitool em. Z założenia ma być minimalistyczny i jak najlżejszy. Jestem ciekaw czy coś dobrego i lżejszego od mojego wysłużonego CRANKBROTHERS Multi 17 znajdę.
W zestawie ma być skuwacz, standardowe imbusy 2-8, krzyżak, Torx T-25. Fajnie jakby był z łyżkami do opon, ale to tylko nice to have, bo plastikowe i tak są lekkie. Multitool do awaryjnego używania w trasie. W samochodzie i domu są już porządne narzędzia.

Znalazłem nowość Topeak Ninja 16+. Z opisu i wagi: 92g ! robi spore wrażenie. Zna ktoś coś jeszcze lepszego, albo używał tego topeaka?

#mtb #rower
shusty - Rozglądam się za kolejnym #multitool em. Z założenia ma być minimalistyczny ...

źródło: comment_1617296909iG3c1LjymgMhdJQHahFkBj.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CrankBrothers F15

@panato: Fajny, ale waży tyle samo co mój CRANKBROTHERS Multi 17 (168g) vs F15(164g)

lezyne sv10

@Vadzior: faktycznie fajny, minimalny i lekki (101g), ale dwa razy droższy od tego przekombinowanego topeaka, a multitoola bardzo rzadko w trasie i tak będę używał, więc złożenie zabawki mi nie przeszkadza.
  • Odpowiedz
@shusty: Jak chcesz. Znajomy ma lezyne i chwali sobie. Ja w sumie mam jakiegoś randomowego za kilka zł, ma torxa, ma imbusy, ma jeszcze jakieś, może nie waży 90g ale mi nie wadzi. Do użytku awaryjnego i przez ostatnie 2-3 lata użyłem raz jak mi stopka się poluzowała xd
  • Odpowiedz