Aktywne Wpisy

orlen_lite +13
Mamy nowy system umożliwiający prowadzenie odwiertów do 100 metrów pod dnem morza. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
To nowe kompetencje Grupy ORLEN w sektorze morskiej #energetyka wiatrowej. Nasz statek rozpocznie pierwsze komercyjne prace na wodach litewskich jeszcze w tym kwartale.
https://www.orlen.pl/pl/o-firmie/media/komunikaty-prasowe/2023/luty/Grupa-ORLEN-z-nowymi-kompetencjami-w-morskiej-energetyce-wiatrowej
#biznes #gospodarka #oze
To nowe kompetencje Grupy ORLEN w sektorze morskiej #energetyka wiatrowej. Nasz statek rozpocznie pierwsze komercyjne prace na wodach litewskich jeszcze w tym kwartale.
https://www.orlen.pl/pl/o-firmie/media/komunikaty-prasowe/2023/luty/Grupa-ORLEN-z-nowymi-kompetencjami-w-morskiej-energetyce-wiatrowej
#biznes #gospodarka #oze
awful2 +258
Właśnie nowa skrum masterka powiedziała na daily, że za wolno sie odmutowujemy. Teraz wszyscy siedzą z włączonymi mikrofonami. Wiadomo, od hindusów słychać wszystko w tle, od pociągu, przez krzyk dzieci i walenie garami. Chińczyk siorbie herbatę. Przyjemnie się zrobiło. Na pewno jest lepiej xD #programista15k
Moja sytuacja wygląda tak. Żona i dwójka dzieci, obecnie mam stałą pracę. Trafiło nam się kilka większych wydatków na które byśmy musieli dłużej zbierać. Jest wyjście z tej sytuacji. Wyjazd do Niemiec. Pracę mam nagraną na magazynie, mieszkanie na pokoju u znajomego. Byłby to wyjazd na 3 miesiące. W pracy wszystko już mam załatwione z kierownictwem. 1 miesiąc urlopu wypoczynkowego, plus dwa miesiące bezpłatnego. Wracam i normalnie pracuję dalej na tym samym stanowisku, w tym samym miejscu. Jedynie dręczą mnie myśli po prostu czy dobrze robię, czy damy radę sobie z rozłąką. I dlatego piszę tutaj bo czasem dobrze posłuchać rad kogoś z boku, lub najlepiej kogoś kto też wyjeżdżał sam bez rodziny i jak sobie z tym radził. Jechać czy zostać oto jest pytanie?
#rodzina #dzieci #emigracja #niemcy #praca #wyjazd #zagranica
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60621199ccdad9000aaf5181
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez moderatora
Trzy miesiące w sumie niedużo, ale czasu straconego z dorastającymi dzieciakami nie odzyskasz nigdy (zależy w jakim wieku są). Jeśli są małe to te trzy miesiące w rozwoju dziecka to przepaść. Jakie są wasze relacje, czy co wieczór nie będą pytały, "gdzie jest tata?"
Druga strona to zdobycie środków dla lepszego jutra Twojej rodziny i to jest świetne, że robisz to z myślą o nich, ale coś za coś.
P.S.
Jest prawdopodobne, że małżonce załączy się jakiś tam flirt ale jeśli kocha to poczeka
(。◕‿‿◕。)
Zresztą jest to kwestia mocno indywidualna.
Każdy ma swoje priorytety. Ja mam takie. Rodzina na pierwszym miejscu.
To, wbrew pozorom, zależy od kasy.
I od tego, jak bardzo wam jej brakuje i jak bardzo jest potrzebna.
Jeżeli te "kilka większych wydatków na które byśmy musieli dłużej zbierać" to nowy TV i wymiana starego samochodu na trochę mniej stary - to odpuść, nie warto.
Co innego, jeżeli "kilka większych wydatków na które byśmy musieli dłużej zbierać" oznacza dziurawy dach i cieknące rury w WC.
@DiasIre92: Bardzo ambitne są Twoje obliczenia...mi w życiu nie wyszło, że tyle mógłbym przyoszczędzić. Z opowiadań tego znajomego mówił ze przywiozę około 10k. 450e tygodniówki tam mam podobno dostać.
@Katzenfutter: @Major_Kogz: No akurat ta praca jest pod granicą holenderską, także powrót na weekend odpada, a mieszkam w warminsko-mazurskim.
Ogólnie tak zrobię że uderzę tam. Też
Chyba, że podróż Cie przeraża bo potrafi zmęczyć.
@Special_ONE: przejdzie, krótkie wyjazdy służbowe są wyłączone z kwarantanny - temat wałkowany regularnie na grupach fejsbukowych jako że co tydzień zmieniają się przepisy. ;-)