Wpis z mikrobloga

Z przykrością chciałbym przestrzec przed transakcjami z uż. @appul Jak się okazuje, kupując na tagu też trzeba mieć oczy dookoła głowy i nie brać byle czego od byle kogo. Sprawa rozchodzi się o zamówionego przeze mnie Armafa CDNIM w którym miało być 65 ml soku. Od razu po przyjściu paczki skontrolowałem wysokość płynu i nieźle się zdziwiłem, bo było go ponad dwukrotnie mniej. Appul wypierał się że to niemożliwe, bo on robił tylko odlewki z tego flakonu więc musi być równo 65 ml i nie wie o co chodzi. W ogłoszeniu nie wstawił zdjęcia z podświetleniem latarką tylko zaznaczenie samą gumką którą można było umieścić gdziekolwiek. Moim zdaniem szukał po prostu jelenia, który przez prawie kompletnie czarną butelkę, nie zorientuje się ile perfum zostało w środku. Istnieje oczywiście też jakaś mało prawdopodobna alternatywna wersja że np. współlokator appula używa jego perfum pod nieobecność xD Ale tego się nie dowiemy pewnie nigdy. Finał tej sprawy był taki że po prostu odesłałem mu tą butelkę za kwotę którą zapłaciłem, więc straciłem jedynie 3zł za przesyłkę i trochę czasu. W linku materiał dowodowy.
https://imgur.com/a/8iKSsCf
#perfumy
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Odbuta: chciałbym wierzyć że to nie było celowe oszustwo, ale @appul najpierw w ogłoszeniu pisze że zostało na oko pół flakonu, potem że wychodzi mu że 66ml, a potem ze nie psikał nic tylko zrobił odlewki na 40ml. Kurde, jak robił odlewki 40ml to chyba by wiedział od razu dokładnie ile powinno zostać w środku. Może sam zainteresowany się wypowie? Nie chcę z góry osądzać
  • Odpowiedz
@appul: Co to znaczy "przeciagne cię"? XD i widzisz, zesrałeś się zamiast się wytłumaczyć. To już dużo daje do mysleniay. Myślałeś że sprawa ucichnie jak zwrócisz i za kilka tygodni znowu komuś coś wciśniesz, taka prawda. A twój excel i to ile miałeś tam wpisane jest na prawdę legitnym dowodem
  • Odpowiedz
@appul: No i wtedy oczywistym byłoby, że napisałbym tego typu posta (tylko o bardziej dosadnym wydźwięku) i nigdy już nic byś nie sprzedał z tego konta a tak miałeś nadzieję że rozejdzie się po kościach.
  • Odpowiedz
@appul: Chłopie, nie ośmieszaj się xD

Upublicznianie korespondencji może i nie jest eleganckie, ale na pewno nie jest czymś zabronionym i jedne co możesz zrobić to przeciągnąć papierem po swoim dupsku, bo się zesrałeś xD

Co do samej sytuacji to nie wiem kto ma rację i mogę tylko wyciągnąc popcorn i obserwoawć, aczkolwiek to że ogladasz #loveisland stawia cie jednak w świetle winnego xD
  • Odpowiedz