Jak zainstalować Windowsa XP na HP 630? Chciałem z tego gruza zrobić bazę do odpalania starszych gierek, ale instalator wypluwa po początkowym ładowaniu składników bsoda 0x0000007b. Z tego co wyczytałem brakuje mu stera sata / ahci, i trzeba go wkleić w iso windowsa programem nlite, ale wszystkie tematy na forach mają mają martwe linki, a te stery które ja znalazłem nic nie zmieniają. Zrobiłem już z 10 obrazów .iso różnych i zaczynam się w------ć. Procesor to Intel Celeron B800, chipset HM65 #komputery #starekomputery #windows #windowsxp #serwispc #systemyoperacyjne
@zaorany: Ten poradnik nie ma zastosowania w moim przypadku @nick-uzytkownika: Ok ściągam 5 najpopularniejszych z dopiskami "sata" i "drivers" w nazwie, zobaczymy
@wypokowy_expert: Widziałem wpisy na forach że ludzie instalowali, ale linki już martwe a z adresów nie można wyciągnąć nazwy plików. BTW ten lapek przyszedł oryginalnie z openSUSE ( ͡°͜ʖ͡°)
Z tego co wyczytałem brakuje mu stera sata / ahci, i trzeba go wkleić w iso windowsa programem nlite, ale wszystkie tematy na forach mają mają martwe linki, a te stery które ja znalazłem nic nie zmieniają.
Zrobiłem już z 10 obrazów .iso różnych i zaczynam się w------ć.
Procesor to Intel Celeron B800, chipset HM65
#komputery #starekomputery #windows #windowsxp #serwispc #systemyoperacyjne
https://support.hp.com/pl-pl/document/c01993128
@nick-uzytkownika: Ok ściągam 5 najpopularniejszych z dopiskami "sata" i "drivers" w nazwie, zobaczymy
@Quazu: zainstaluj na tym 7 32 i wyłącz aero będzie śmigał szybciej