Aktywne Wpisy
Valg +22
slawencjusz +11
Zastanawia mnie jak to jest możliwe że cały czas tylu ludzi wierzy w jakąś religie. Chyba świadczy to po prostu o betonie w głowie tych ludzi. Wystarczy spojrzeć na ogrom wszechświata. 80 miliardów galaktyk, miliardy bilionów gwiazd a o ilości planet nawet nie wspomnę. Albo chociaż na ludzki organizm. Spójrzcie na to jak niesamowicie zaawansowanym organizmem jest człowiek. Ile mamy narządów, organów, komórek itd. Gdyby jakikolwiek bóg miałby stworzyć człowieka czy wszechświat
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
No nie mogę jak wkręcam się w chlebowe tematy przeglądam sobie internety i nagle patrzę zdjęcie wielkiego dzbana na herbatę i jebity napis ZAKWAS. No mówię idę zobaczyć co to się tam stanęło...
A kobieta ze sporymi zasięgami pokazuję ludziom jak stworzyć ogromne ilości zagłodzonego zakwasu, który ledwo pracuje i twierdzi że na tym po 5 dniach da się piec chleb... A w innym miejscu mówi że na początku lepiej dodać łyżeczkę drożdży na jedną foremkę to lepiej wyjdzie... I potem zdjęcie wypieku jeden na samym zakwasie (podejrzewam że beton, zbity bo nawet nie ruszył) a drugi z drożdżami (no one go trochę ruszyły)...
Nie chodzi mi o to żeby piać że ja to jestem jakiś ekspert bo nie jestem, ciągle się uczę, szukam dodatkowych informacji i czerpię wiedzę od mądrzejszych. Staram się też pomagać innym na tyle ile sama wiem. Lecz jak ktoś chyba nie ma pojęcia co robi i nie wyciąga konsekwencji że swoich błędów to po co tyłu ludziom robić złudne nadzieję że przecież jest zajebiście, gdzie niektórzy poprostu po pierwszej porażce się poddadzą i zrezygnują.
Tak mam trochę ból dupy za takie podejście i musiałam to z siebie wyrzucić... (-‸ლ)
#bojowkapiekarska #chleb
ja trzymam normalnie 5-20g a pieke do 100 chlebow w tyg
I potem to zaskoczenie moich znajomych jak pokazuje mój prywatny zakwas, którego jest może trochę więcej niż łyżka ¯_(ツ)_/¯
@dyniel
@wykopowy_brukselek
@AdiBdg
@hniedziela546