Wpis z mikrobloga

@Jozek1:
Captain America: The First Avenger (2011)
Marvel's Agent Carter Season 1 (2015)
Marvel's Agent Carter Season 2 (2016)
Captain Marvel (2019)
Iron
  • Odpowiedz
@ikp najbardziej #!$%@? kolejność koleś chce oglądać mcu a ty mu podajesz jakieś seriale które nie są kanoniczne i jaki #!$%@? ma sens captain marvel przed seansem infinity war skoro scena po napisach cap marvel spoileruje zakończenie infinity war
  • Odpowiedz
@Jozek1: uważasz się za jakąś specjalną śnieżynkę, która musi doświadczyć czegoś inaczej niż 90% ludzi którzy po prostu konsumowali to w takiej kolejności w jakiej wychodziło?
  • Odpowiedz
  • 0
@frutson z MCU oglądałem tylko Wojna bez granic i koniec gry. A że zaciekawiło mnie to, to chce obejrzeć pozostałe filmy. Widzę że ludzie piszą aby oglądać w kolejności takiej w jakiej wychodziły. Więc i tak zrobię

W internecie czytałem że nie warto oglądać w kolejności chronologicznej, że jest jakaś specjalna kolejność. Zapytałem się tu na tagu i koniec, wiem już
  • Odpowiedz
@Jozek1: to bajki dla zachodnich kidultów głębokie jak kałuża i subtelne jak uderzenie młotem.
nie ma różnicy czy oglądasz od tyłu od środka czy od początku
  • Odpowiedz
@Jozek1: to nie star warsy, oglądaj w kolejności w której wychodziły, zaczynając od Iron Mana (2008) kończąc na Far From Home (2019). Potem seriale MCU, WandaVision, Falcon & Winter Soldier. Możesz też ewentualnie ruszyć seriale Netflixa - głównie Daredevil, Punisher. Seriale typu Agents of SHIELD olej tak jak olewają je w filmach Feige i reszta.
  • Odpowiedz
Możesz też ewentualnie ruszyć seriale Netflixa - głównie Daredevil, Punisher. Seriale typu Agents of SHIELD olej tak jak olewają je w filmach Feige i reszta.

@Jozek1: Generalnie wszystkie stare seriale są niekanoniczne, więc można powiedzieć, że są tylko "dla chętnych" i żaden sposób nie wpływają na filmy (dzieją się w innych uniwersach)
  • Odpowiedz
@Jozek1: Ogladaj w kolejnosci chronologicznej wydania filmow czyli tak jak wychodzily w kinach.

@Imperator_Wladek: Seriale robily osobne dywizje Marvela/Disneya czy zewnetrzne filmy, ogolnie to jest dziwne, dopiero od WandaVision czy FalconWinterSoldier seriale beda scisle powiazane z filmami.
Te Netflixowe byly nawet fajnie zrobione ale filmach bylo jedno zdanie tzn cos zniszczylo Manthattan czy jakos tak. W Agentach Tarczy jeszcze gorzej, byla postac Agenta Coulsona z Avengers ala zabili
  • Odpowiedz