Jestem noobem, gierke mam za friko z epica i tak sobie klikam i mam pytanie czy to normalne ze takie makarony wychodza jak chce sie ruch uplynnic? Jakie macie patenty czy schematy budowania osiedli dzielnic zeby ruch szedl plynnie? Bo to mi troche komicznie wychodzi XD
Sam uczyłem się od innych na YT, szczególnie polecam od siebie Biffa oraz Imperatur czy Sam Bur. Wiele od nich podpatruję i sam sprawdzam ich rozwiązania w swoich miastach.
Poza tym mody (listę najlepszych i najbardziej przydatnych znajdziesz np na reddit) ale pomocy w ich instalacji się nie podejmuję, bo czytałem, że jest z
Gęsta zabudowa zwiększa ilość samochodów. Z kolei mniejsza ilość przystanków w danej okolicy powoduje jeszcze większe wzmożenie ruchu samochodowego. Tak samo jak praca w dalekich zakątkach miastach.
To co musisz zrobić to albo upłynnić ruch modelami którymi są w grze, albo zlikwidowac i przesiedlić ludzi lub znaleźć im prace bliżej. Możesz jeszcze ściągnąć moda traffic cos tam i wtedy dzialasz
@kusprzyk: traffic manager president edition czy jakoś tak - jest jakaś ruska strona gdzie ściągasz mody i wrzucasz do folderu w LocalApp i działają. Mod bardzo pomaga w upłynnieniu ruchu, ma mnóstwo opcji.
@kusprzyk: Zasady urbanistyki i mechaniki gry jeśli nie chcesz się bawić w mody. Wpisz w yt cities road hierarchy i zobaczysz na czym ta mechanika polega + jak wiele polskich miast nie jest za cholerę zaplanowanych :)
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
dzien dobry wszystkim na tagu
Jestem noobem, gierke mam za friko z epica i tak sobie klikam i mam pytanie czy to normalne ze takie makarony wychodza jak chce sie ruch uplynnic? Jakie macie patenty czy schematy budowania osiedli dzielnic zeby ruch szedl plynnie?
Bo to mi troche komicznie wychodzi XD
źródło: comment_1616323861iQHYSPLBNT2W0yo7K9xlZq.jpg
PobierzSam uczyłem się od innych na YT, szczególnie polecam od siebie Biffa oraz Imperatur czy Sam Bur.
Wiele od nich podpatruję i sam sprawdzam ich rozwiązania w swoich miastach.
Poza tym mody (listę najlepszych i najbardziej przydatnych znajdziesz np na reddit) ale pomocy w ich instalacji się nie podejmuję, bo czytałem, że jest z
Gęsta zabudowa zwiększa ilość samochodów. Z kolei mniejsza ilość przystanków w danej okolicy powoduje jeszcze większe wzmożenie ruchu samochodowego. Tak samo jak praca w dalekich zakątkach miastach.
To co musisz zrobić to albo upłynnić ruch modelami którymi są w grze, albo zlikwidowac i przesiedlić ludzi lub znaleźć im prace bliżej. Możesz jeszcze ściągnąć moda traffic cos tam i wtedy dzialasz
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora