Pytanie o odbiornik KF malachite/malachit. Który polecacie, który da się łatwo odblokować i który jest najlepszy w swojej cenie i dlaczego? Jeśli kilka modeli i nie wiem który wybrać.
@1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2: generalnie poczytałem trochę info na forum Facebooka i na stronach qrz i w większości piszą że lepiej kupić oryginał, bo klony mają tańsze wersję komponentów mniej dokładne kwarce i filtry, stąd niższa cena. Osobiście nie miałem tego odbiornika, ale wiele ludzi pisało że kupiło z Ali i porównywali z oryginałem i różnic jest kolosalna
@medevacs: nic nie kupilem narazie niestety, im wiecej zaczalem czytac tym bardziej emocje opadly i poki co czekam, sledzilem strone Emila jakis czas temu, tam ktos wspominal o jakims innym Open Source FW w produkcji. moze odkopie temat w ten weekend, zeby zobaczyc jak sie sprawy maja.
@JackSnuff: edit: kupilem ten model z ALI jedyny problem to taki, ze na 2m jak slucham stacji i jest wlaczony ekran, to czasami dzwiek lekko przycina, wiec szukalbym modelu z NAU8822L a nie tak jak moj z NAU8822A na pokladzie. jak masz mozliwosc sobie przylutowac nowy uklad, ktory kosztuje grosze, to bierz ten model i scalaka tez na ali znajdziesz.
Który polecacie, który da się łatwo odblokować i który jest najlepszy w swojej cenie i dlaczego? Jeśli kilka modeli i nie wiem który wybrać.
#krotkofalarstwo #sdr #radio #nasluch
Komentarz usunięty przez autora
https://uglyduck.vajn.icu/ep/archive/2020/12/Malahit_Software_Defined_Radio.html na swoim serwerza gosciu udostepnia zpatchowane oprogramowanie
jedyny problem to taki, ze na 2m jak slucham stacji i jest wlaczony ekran, to czasami dzwiek lekko przycina, wiec szukalbym modelu z NAU8822L a nie tak jak moj z NAU8822A na pokladzie. jak masz mozliwosc sobie przylutowac nowy uklad, ktory kosztuje grosze, to bierz ten model i scalaka tez na ali znajdziesz.