Wpis z mikrobloga

Mirki #!$%@? jego mać.

Wbiłem się do nowo wynajmowanego mieszkania i mam ogromny problem z kurzem. Mam go w chacie absurdalnie dużo i nie mam już pojęcia skąd się bierze.

Uprzedzając pytania - sprzątam. Jak #!$%@?, bo moje OCD nie daje mi spokoju jak widzę kilka drobinek na biurku. Roomba jeździ praktycznie co drugi dzień i co drugi dzień krzyczy, żeby ją opróżnić. Kupiłem nawet oczyszczacz powietrza i nawilżacz, ale niewiele to dało. Firanki wyprane, wszystko pościerane, poodkurzane, podłoga umyta i w dwie godziny znów wypadałoby przetrzeć.

Doprowadza to do tak kuriozalnych sytuacji, że pranie z suszarki zdjęte po nocy suszenia jest pełne kurzu.

Jestem na krańcu wytrzymałości psychicznej, help, bo zaraz zacznę coś rozwalać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na ten weekend mam zaplanowane jeszcze odkurzanie ścian (sic, nie wiedziałem, że takie coś się robi), ale szukam innych pomysłów bo #!$%@? mnie strzela.

#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #sprzatanie #pytanie #kiciochpyta
  • 12
a z wentylacji ci czasem nie wali do chałupy?

@Heady1991: nie wiem, przytkam i sprawdzę może. Ale to też #!$%@? warte rozwiązanie imo.

Teraz smog w powietrzu to sprawdź, czy masz ustalony tryb zimowy na oknach.

@TenTypZez: mam to plus oczyszczacz z HEPA więc nie powinno być AŻ takiej tragedii chyba.

, a rano jak słońce wyjdzie

@nightfaler: u mnie #!$%@? na zachód, całe popołudnie mnie #!$%@? strzela jak