Wpis z mikrobloga

Akurat byłem w centrum #warszawa wieczorem i ilość bagiet na tym #strajkobiet to była jakaś groteska, nawet jak na ostatnie czasy. Ale w policji klasycznie, zasada jest prosta:

Demonstracja na 100tyś osób, blokady skrzyżowań w całym mieście = "chowamy się, bo nie ogarniemy", praktycznie zero policji w centrum, ( nie licząc domu karakana), anarchia na ulicach, trochę tajniaków i obczajanie na monitoringu co to będzie dalej plus helikopter sobie lata.

Garstka demonstrantów (kilkadziesiąt osób) = pokaz "siły", wszędzie czarno od policji, od razu całe centrum miasta obstawione, rozstawianie barierek, kłębowisko bagiet na każdym rogu, 10 policjantów na jednego protestującego, sznur suk policyjnych wzdłuż Alei i Marszałkowskiej, pod dworcem zaparkowanych kilkadziesiąt kolejnych.
Kolejna bohaterska akcja policji.

#protest #policja #bekazpolicji #bekazpisu
mrfavor - Akurat byłem w centrum #warszawa wieczorem i ilość bagiet na tym #strajkobi...

źródło: comment_1615235783owcK24po4da8qUz1wuV3xL.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@mrfavor: rozmawiałem chwilę z jednym takim starszym policjante tam(ci to chociaż mają luz i poczucie humoru) to mówi ze bardzo żałuje ze pare lat temu nie uciekł z oddziału prewencji gdziekolwiek bo gdyby wiedział co będzie sie działo i jak ludzie starcą do nich szacunek to by sie na to nie pisał).
  • Odpowiedz
@mrfavor: Nie żeby coś, ale da się opanować 100k osób, ale lepiej tylko pilnować xD.

Mówiąc całkiem serio to wszystko się da, kwestia tego kto za to potem odpowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Lepiej żeby nie "próbowali", bo chociaż stan naszej policji jest jaki jest, to zaplecze mamy lepsze niż białoruś.

Wiadomo, że nikt kto choć troszkę tam na górze myśli (chociaż patrząc na niektóre decyzje można powątpiewać), nie będzie kazać ogarniać protestu 100k bo skończy się wyrzuceniem całkego bruku. A szkoda kostki,
  • Odpowiedz