Aktywne Wpisy
ambasador_przegrywu +184
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kaja_Kern +9
Nie, nie warto było iść ani na aa ani do psycholożki. Albo obleśne, niepotrzebne teksty, albo powtarzanie non stop wszystkiego co już słyszałam milion razy od siebie samej. Ja wiem jaki mam problem z piciem. Dwa razy w miesiącu kupuję flachę, idę do lasu i tyle mnie widzieli. Nikomu dupska nie daje, nie przeszkadzam. Chodzę i słucham muzy. Znam ludzi z gorszym problemem alkoholowym, ale oni nic z tym nie robią. Nie
Po wstępnie przeprowadzonym poszukiwaniach, waham się miedzy:
Sigma Pure GPS vs Bryton Rider 15
Bryton posiada znacznie więcej czujników takich jak: Galileo GLONASS GNSS GPS BDS QZSS, (kompletnie się na tym nie znam) czy większa ilość czujników jednoznaczna jest z lepszą jakości pobierania sygnału?
Czy ktoś posiada jakiś z tych liczników i może potwierdzić możliwość ładowania liczników podczas jazdy?
Również na niekorzyść Sigmy przemawia brak NFC w moim telefonie, pozostaje zgrywanie informacji za pomocą USB. Będąc szczerym to jedyne co przemawia na korzyść Sigmy to "porządek" na wyświetlaczu oraz intuicja podpowiadająca że jest to "porządniejsza" firma.
Czy używanie takiego budżetowego licznika pozwoli mi uniknąć chociaż połowy problemów jakie mam przy korzystaniu z telefonu?
Z chęcią wysłucham propozycji w postaci innych liczników :)
#rower #strava #licznik #licznikirowerowy #sigma #bryton
Wiem, że nie jest to odpowiedź na twoje pytanie tak do końca, ale zamiast licznika rowerowego, możesz rozważyć zegarek sportowy. Będzie on nieco bardziej uniwersalny pod kątem sportów, jednak jeżeli liczysz na nawigowanie w czasie jazdy, to ta opcja będzie znacznie mniej komfortowa.
A zostawianie telefonu w domu to średni pomysł, obyś się nigdy o tym nie przekonał np. leżąc gdzieś w krzakach połamany na jakimś odludziu.
Przecież można włączyć tryb _nie przeszkadzać i samemu się powstrzymać od sprawdzania informacji_ przez te kilka godzin.
Bywa tam, że Sigma dość długo szuka sygnały GPS przed rozpoczęciem treningu. Dlatego jak wrzucam wtedy pozycję z telefonu i po problemie. Robię to jednak przez NFC, a z tego co pisałeś nie masz tej funkcji u siebie w telefonie.
Zdarza się, że ślad trasy nie jest dokładny.
@WuERA: Tak jak wyżej, aktualny stan mojego portfela nie pozwala mi na zakup nawet najprostszego modelu (z czego co widzę zaczynają się od 600zł)
@Cementoasfalto: Niskie koszta takich bebechów w telefonie muszą być czymś opłacone, niestety przez dwa lata
@WuERA możliwe, ale taki ambitny komputer na rower nie jest mi aktualnie potrzebny i jeszcze długo nie będzie mi potrzebny
@guru8 chciałbym kupić coś nowego, plus mam bon z pracy na allegro i Decathlon ;)
@archive podczas rejestrowania trasy wytrzymuje na spokojnie w granicach 10h. Ładuje się przez mikro usb. Co do ładowania podczas jazdy ciężko mi powiedzieć, nie próbowałem tego robić, nie było jeszcze takiej potrzeby przy tym czasie pracy.
Z czasem przerzuciłem się na Macro bo ma lepsze prowadzenie po ścieżce, są w końcu mapy, a działanie na