Aktywne Wpisy

ciemny_kolor +16
Nigdy nie jadłem w KFC, dla mnie od zawsze numerem 1 był McDonald jeśli chodzi o fastfood ale ostatnio mnie tak zawodzili że się skusiłem na siwego brodacza i już chyba nigdy nie wejdę do tych klaunów z maka. Zwykły zinger 100x lepszy od drwala (czy w ogóle wszystkich kanapek z maka). Kurczak faktycznie jest kurczakiem, a nie jakąś papką, minusem tylko to że skrzydełka małe. No ale podwójny zinger, skrzydełka i

źródło: temp_file207856801175134109
Pobierz
Valorcrest +56
Przerwa Świąteczna 2004 właśnie dodano do gry aktualizację 7.40. Mama zrobiła kakao i bułeczki z dżemem, a Ty beztrosko możesz zalogować się i zrobić pod depo w Carlin kilka runek LMM oraz IH (na lepsze musisz wbić jeszcze kilka poziomów). Po save serwerze obowiązkowo musisz popłynąć na Folde zebrać do lootbaga kilka chain armorów, mace oraz brass helmetów aby zarobić przed 12:00 kilka GP do hunta z osiedlowymi ziomkami na zamku obok

źródło: 20050107_3
Pobierz
Oto bardzo amatorskie, ale prawdopodobnie działające spolszczenie do Gogowej wersji gry Faraon+Kleopatra :)
1. Ściągamy paczkę z plikami z starej wersji gry (lub używamy z własnego starego CD :P)
2. Podmieniamy pliki dźwiękowe " Voice" w folderze "Audio" w katalogu z zainstalowaną grą - odgłosy ludzików oraz narratora (odpowiednio "Walker" i "Mission")
3. Podmieniamy folder "High" w folderze "BINKS" odpowiadający za przerywniki filmowe
4. Do głównego katalogu z grą wrzucamy pliki "PharaohMM.eng" i "PharaohText.eng. Te pliki spolszczają zawartość gry oraz interfejs.
5. Do katalogu "Data" wrzucamy pliki "PharaohFonts.555" oraz "PharaohFonts.sg3" dodające polskie znaki do gry.
6. Podmieniamy plik Pharaoh.exe dzięki któremu powinno wszystko działać.
Jeżeli coś nadal pozostało w języku angielskim, są jakieś błędy (niepojawiające się wydarzenia, wiadomości) dajcie znać. Postaram się zaktualizować paczkę o brakujące pliki.
UWAGA! Mogą być błędy przy korzystaniu z moda Widescreen - brak polskich znaków. Identyczny błąd był przy spolszczeniu innych gier a pomoc znalazła się u autora tego moda. Nie znalazłam jeszcze działającej wersji. Będę szukać i dam znać jeżeli rozwiążę problem.
I ta gra uruchamia się jakieś 20-30 sekund po kliknięciu :P Dajcie jej czas, ona się musi zebrać w sobie żeby zadziałać ;D
Polećcie jakiś lepszy hosting dla pliku, niech zostanie dłużej dla potomnych ;)
Paczka ze spolszczeniem
#gra #faraon #kleopatra #spolszczenie #gry #retrogaming