Wpis z mikrobloga

https://zapodaj.net/images/4584c89b45699.png

robilem jakis czas temu badania hormonalne pod ewentualny start terapii finem (wyniki w linku wyzej) - jeszcze jajka i nerki badane u urologa i tez w normie. endokrynolog mowi ze ok ale moze jeszcze jacys znawcy wykopowi beda mieli cos do dodania? a i usg przysadki mialem wykonane tak samo w zwiazku z niskim LH i FSH i rowniez jest w porzadku. ciagle mam watpliwosci czy moj wolny test nie jest aby za niski - endo i urolog mowili ze nie - ale slyszalem inne glosy ze moga sie mylic. lysienie androgenowe zdiagnozowane u dermatologa za pomoca trychoskopii. witamine d zaczalem suplementowac jak cos - nie wiem czy jej niski poziom moze miec jakis wplyw na wlosy ale kto wie.
#lysienie #finasteryd #zakola #endokrynologia #testosteron #lysienie #dermatologia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darknes17 chyba żartujesz. Typ ma 26 lat i testo jak 70 latek. Polskie normy nijak się mają do rzeczywistości. Ten kto je ustalał musiałbyć jeszcze uczony w poprzednim systemie.

@fastnbulbous już Ci pisałem. Testo jest za niskie. Lekarz spojrzy na "norme" i powie Ci, że jest okej bo boi sie podbijać a tak sumienie ma czyste.
  • Odpowiedz
@Major_Kogz: w sensie jakbym pogrzebal troche w necie to pewnie znalazlbym tez kilka innych artykulow ktore podaja norme taka jaka jest na mojej kartce a nie taka jaka znalazles ty. nie rozumiem po prostu czego to dowodzi.
  • Odpowiedz
@Major_Kogz: albo kiedys pare lat temu umiescilem wyniki DHT ktore wtedy robilem po cos tam na pewnym zagranicznym forum i jeden typek napisal mi cos podobnego ale odnosnie wlasnie DHT (w sensie ze mam DHT jak 70 latek a mialem jego wyniki zblizone do tych obecnych)
  • Odpowiedz
@fastnbulbous bardziej ufam Amerykańskim normom. Polska medycyna jest trochę do tyłu. W Amerykańskich normach 22pg to wynik dla 70 latka... czujesz się tak?

Weź to na logikę. Im więcej testosteronu tym lepiej. Szczyt testo osiągasz ok 20 roku życia i powinien zostać na takim poziomie do plus minus 40 roku życia. Kiedy zaczynają się problemy ze zdrowiem mężczyzny? Właśnie jak spadnie testosteron. Są też wyjątki kiedy testo spada z różnych przyczyn
  • Odpowiedz
@fastnbulbous stary ten temat jest szeroki jak rzeka. Mi się nie chce pisać i wyjaśniać wszystkiego bo raz lekarzem nie jestem i przekonywać Cie nie będę. Ja się czuje dużo lepiej z wyższym testosteronem. Włosy na tym nie cierpią bo testosteron to Twój przyjaciel. Dht także, ale jego wpływ na włosy to tylko przypadek. Winny jest stan zapalny.
  • Odpowiedz
@Major_Kogz: no spoko - przeciez nie wolalem Cie w pierwszym poscie zebys jeszcze cos dodawal - dlatego specjalnie pominalem na poczatku twoj nick. chcialem po prostu zobaczyc co inne wykopki na ten temat powiedza. ale jak juz cos skomentowales no to po prostu odpowiadam.
  • Odpowiedz