Umowa z Play dot. świadczenia usługi dostępu do internetu, trwająca prawie 5 lat. Przyszedł czas na rozwiązanie umowy. Zero możliwości od strony serwisu Play24 - można załatwić wszystko, ale nie rozwiązać umowę. W końcu udaje się dotrzeć do formularza kontaktowego....nadmieniam, że po 4 minutach od ostatniej wklejonej kwestii udało się otrzymać potwierdzenia - umowa zostanie rozwiązana po 30 dniach. Ta rozmowa utwierdziła mnie, że dobrze postąpiłem uciekając od Play :) #play #internetmobilny #rezygnacja #korposwiat #bezwzglednosc #wypowiedzenieumowy
@Coxey: Myślisz, że u innego operatora będzie prościej odejść? W Vectrze jak chciałem zrezygnować z umowy i wziąć od nowa dla nowych klientów to mi powiedzieli, ze okres przejściowy wynosi 3 miesiące. Przez 3 miesiące nie miałbym internetu, a inni dostawcy w tamtym okresie nie mieli żadnej ciekawej oferty nawet dla nowego klienta. Tak to zostałem w starej umowie. Ale teraz spadam od nich, bo takich jaj z internetem i
@Coxey: Dla pewności jeszcze zadzwon i sie upewnij :) Mnie tak w Multimedia załatwili, nie przedłużyłem umowy, złożyłem rezygnację telefonicznie i co? No g---o, "pani" zza biurka zapomniało się w komputerku coś ustawić i przez rok musiałem się bujać z tymi januszami kablówki/internetu, bo automatycznie przedłużyło mi umowę XD
@XanderPLXE: Ja jestem u innego operatora i nie ma tu problemów - obsługa Klienta wygląda trochę inaczej, ale firma jest mniejsza niż Play (choć jest już gigantem). Wrzucam to tylko jako przykład praktyk - dla wielu znanych, dla innych nie...dziś brak czasu dosłownie i chciałem to załatwić szybko, to się zdziwiłem :) (relatywnie i tak poszło szybko)
@Megawonsz_dziewienc: Mam potwierdzenia. Zarówno na mail, jak i na tel. (sms) - z konkretnym numerem zgłoszenia i podaną datą wygaśnięcia umowy. Także Pani doklikała w swoim systemie do końca.
@XanderPLXE: Jak rezygnowałem z usług netii, to dość łatwo udało mi się dowiedzieć co muszę zrobić, żeby zakończyć naszą współpracę, z tym, że dzwoniłem do nich, a nie pisałem na chacie. Też był 3-miesięczny okres wypowiedzenia, ale w tym czasie internet działał normalnie. Jedyny problem był taki, że netia dzwoniła co tydzień spytać się czy na pewno chcę od nich odejść, bo mają dla mnie jakąś najlepszą na świecie ofertę
@Balrog94: Tak naprawdę umowę w Play wziąłem jakieś 10 lat temu dla mojej Babci. Abo 25 PLN i chyba 60 minut - jej to było "aż aż". Po jakimś czasie w mojej rodzinie też starsza osoba potrzebowała neta...było coś w pakiecie do tego abonamentu za 30,00 PLN to podpisałem na siebie i dałem modem USB. Problemy cały czas, ostatnio już takie męczące, że powiedzieliśmy "dość". Do tego limit GB, że
@Balrog94: Ja byłem na rozmowie w biurze i powiedzieli, że numer z wypowiedzeniem umowy i wróceniem jako nowy klient nie przejdzie, bo będziemy musieli czekać 3 miesiące. ( ͡°͜ʖ͡°) I tak mnie irytuje, że płacąc za internet nie mam dostępu do niczego. Nie odblokuje portów, konsola routera zablokowana, o statycznym IP to możesz zapomnieć. Też mi internet ( ̄෴ ̄)
@sphinxxx: Stacjonarny. Ostatnio tak raz dziennie koło północy wywala neta. Czasem na chwilę, czasem na amen. Czasem w ciągu dnia nie ma, a i tak raz na tydzień jest okres, że czujesz się jak w 2008r z jego prędkością. ZNajomy osiedle dalej ma też Vectrę i dokładnie w tych samych momentach są awarie. Jak mnie wywali z połączenia, to wiem, że jego też. Router ma zasięg jakiś 5 metrów tak
#play #internetmobilny #rezygnacja #korposwiat #bezwzglednosc #wypowiedzenieumowy
źródło: comment_1614025083rLmrd30V9C8U9fmyYsPdwo.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Mnie tak w Multimedia załatwili, nie przedłużyłem umowy, złożyłem rezygnację telefonicznie i co? No g---o, "pani" zza biurka zapomniało się w komputerku coś ustawić i przez rok musiałem się bujać z tymi januszami kablówki/internetu, bo automatycznie przedłużyło mi umowę XD