Aktywne Wpisy

atteint +68
dzisiejsza kolacja.
źródło: 1000000082
Pobierz- tysiące niezidentyfikowanych obiektów lata sobie bezkarnie nad amerykańskimi bazami, w tym tymi z głowicami nuklearnymi
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
źródło: tumblr_nunkw7fKpp1uce6g7o1_400
Pobierz

Pytanie czy factorio można by "pisać" programy które by pomagały zarządzać taśmami.
Wydaje mi się że sieć sterownicza chyba sie di tego nadaje. Ale nie wiem jak to ugryźć.
#factorio
Tylko pytanie co tak naprawdę chcesz osiągnąć
Jakaś mutacja Logo. Bardzo fajne edukacyjnie.
@
@Sl_w_k_1: no to będzie super prosty circuit, bez żadnych kombinatorów. Podłączasz zbiornik płytek do stacji kolorowym kabelkiem, a na pociągu ustawiasz warunek że jak płytek nie ma to jedzie (chyba tak to działa)
@Diamond-kun: proponowałbym wykonać bufor że skrzynki, gdy podajnik, który wykłada żelazo na taśmę nie ma surowca wtedy alarm i jazda, jak najbardziej można
@Sl_w_k_1: ja to mialem rozwiazane tak, ze kazda stacja ktora potrzebowala plytek nazywala sie tak samo, pociagi dostarczajace plytki mialy 3 stacje, zaladunek, bufor (tez identyczne nazwy, np bufor iron 1 dla calej grupy) i stacje rozladunkowa. A stacje rozladunkowe mialy swoje skrzynie buforowe, ktore zliczal curcuit. I dopoki ilosc plytek byla wieksza niz X, stacj byla nieaktywna, przez co
Komentarz usunięty przez autora
Nie musi być dokładnie tylko zebym miał punkt zaczepienia.
Maja 9 i 11 lat.
Grają po lanie.
Nadal chcesz grać?
Chlopaki sa juz przy zlotych fiolkach.