Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#motoryzacja #jakisamochod

Halo. Rozglądam się za pierwszym autem dla siebie (do tej pory jeździłem carsharingiem/wypożyczonymi). Kwota: ~ 27 tys. zl. Nie mam pojęcia na jakie marki zwracać uwagę, co omijać, itd. Auto 99% do miasta + sporadyczne wycieczki. Musi być 5cio drzwiowe, raczej benzyna, ew. z opcją LPG. Coś polecacie?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oude_Geuze: hybryda - Honda Insight albo Toyota Prius. Spalanie przy warszawskich korkach i klimatyzacji lub mrozach w granicy 5,5-6l. W trasie od 3,5 do 5l, autostrady przy 140km/h 6-6,5l. A są to samochody segmentu C z automatem.
  • Odpowiedz
@Oude_Geuze: CVT w mieście spisuje się znakomicie. W tych skrzyniach bardzo ważna jest wymiana oleju co 60k km. Jeżeli właściciel przestrzegał zaleceń ja bym się nie obawiał. CVT przy takich motorach jakie montowano w Priusie czy Insight nie ma ciężkiego życia. Chyba że przebieg podchodzi pod 270-300k km. Należy zwrócić uwagę przy zakupie na zgrzyty podczas poruszania wybierakiem czy szarpanie. W Insight istnieje możliwość założenia instalacji gazowej i są ludzie
  • Odpowiedz